Dačić: Sa Crnom Gorom želimo najbolje odnose

"Kako kod da odluče Srbije i Crna Gora, da li će živjeti kao jedna ili dvije države, to ništa ne može da utiče na tradicionalno dobre prijateljske i bratske odnose"
14 komentar(a)
Ivica Dačić, Foto: Beta
Ivica Dačić, Foto: Beta
Ažurirano: 19.08.2013. 13:20h

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da srpski i crnogorski narod imaju tradicionalno dobre prijateljske i bratske odnose i da na to ne može da utiče odluka hoće li živjeti u jednoj ili dvije države.

Dačić je, kako prenosi Blic, objasnio da njegov najavljeni odlazak u septembru u Crnu Goru predstavlja dio redovnih aktivnosti i da će tom prilikom s crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem razgovarati o bilateralnim odnosima dvije zemlje.

"Razgovarao sam s Đukanovićem prije nekoliko mjeseci oko dinamike naših posjeta i dogovorili smo se da ja prvi odem u Podgoricu. Predložio sam mu, čak, da uvedemo i ono što Srbija ima i što funkcioniše i sa drugim državama - da bar jednom ili dva puta godišnje imamo zajedničku sjednicu vlade", rekao je premijer Srbije.

Dačić je poručio da Srbija želi najbolje moguće odnose sa Crnom Gorom i da Srbiju interesuje da dvije zemlje ne čine štetu jedni drugima.

"To znači da, kako kod da odluče Srbije i Crna Gora, da li će živjeti kao jedna ili dvije države, to ništa ne može da utiče na tradicionalno dobre prijateljske i bratske odnose", kazao je on.

Prema njegovim riječima, Srbi i Crnogorci su najbliži jedni drugima.

Dačić smatra da je stav svih političara, koji u svom radu pokušavaju da radi glasova rade na antisrpstvu ili anticrnogorstvu, potpuno istorijski neutemeljen.

"Imam veliko pravo da o tome pričam, jer ne potičem iz Crne Gore", dodao je Dačić.

Upitan zašto on prvo odlazi u Crnu Goru, a zatim Đukanović dolazi u Srbiju, Dačić je odgovorio da je to zbog dilomatskih pravila.

"Meni je to svejedno, ali posljednja posjeta je bila crnogorskog premijera Igora Lukšića i sada je red da mi odemo u posjetu Crnoj Gori", rekao je Dačić.

Bonus video: