Pozitivna: DPS nervoznim reakcijom skreće pažnju sa gorućih problema

Građani očekuju odgovor zašto je DPS sa koalicionim partnerom povećao PDV sa 17 na 19 odsto da bi platila dugove KAP-a, kažu u PCG
11 komentar(a)
Pozitivna CG, Foto: PCG
Pozitivna CG, Foto: PCG
Ažurirano: 08.07.2013. 19:25h

U seriji nervoznih reakcija DPS-a kojima se želi skrenuti pažnja sa izuzetno teške ekonomske i socijalne situacije u Crnog Gori, posljednja je ona Zorana Vukčevića u kojoj tuguje zbog toga što ih članstvo i istaknuti članovi napuštaju i za to optužuje Pozitivnu Crnu Goru (PCG), navela je portparolka PCG Nataša Gojković.

Ona je reagovala na tvrdnje iz saopštenja koje je danas uputio Vukčević, a koji je Pozitivnu Crnu Goru nazvao skupom gubitnika koji ničeg pozitivnog nemaju.

Vukčević: Pozitivna se ujedinila sa gubitnicima svih partija >>>

Vukčević je time odgovorio na tvrdnje predsjednika PCG Darka Pajovića koji je ocijenio da je izlazak Socijaldemokratske partije (SDP) iz Vlade i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora jedini način da stranka Ranka Krivokapića potvrdi da su joj interesi države preči od interesa pojedinaca.

Pajović: Ostanak SDP-a u Vladi je držanje vreće onima koji kradu >>>

"Građani Crne Gore očekuju odgovor od gospodina Vukčevića zašto je njegova partija sa koalicionim partnerom povećala PDV sa 17 na 19 odsto da bi platila dugove KAP-a? Zašto predlaže rebalans budžeta kojim omiljeni strateški partner treba da se časti sa 102 miliona eura?", navela je u saopštenju Gojković i postavila niz dodatnih pitanja:

Zašto su zakinute trudnice i invalidna lica, zašto je uvedena taksa euro po euro, zašto nije ispunjeno obećanje o besplatnim udžbenicima, zašto su povećani porezi na plate?

Zašto stranka kojoj pripada pravi uzak krug bogatih ljudi kojima je sve dozvoljeno i čije bahanalije plaćaju svi građani Crne Gore? Zašto oni koji imaju najmanje plaćaju onima koji imaju najviše?

Zašto je partija kojoj pripada koristila metode opisane u aferi „snimak" kako bi socijalnu pomoć davala ne onima kojima najviše treba već onima koje treba ucijeniti za glas?

"I na kraju, građani očekuju da gdin Vukčević da odgovor na pitanje zašto je davao lažnu nadu ljudima da će dobiti kredite, znajući da neće?", navela je Gojković.

Ona je ocijenila da odgovori na ova pitanja mnogo više zanimaju građane Crne Gore.

"A što se tiče poslanika DPS-a, mi zaista ne očekujemo od nekoga ko bi da kida glave u parlamentu da razumije šta je interes građana i interes države", dodala je ona.

"Sve više građana razumije koliko je pogubno po ekonomiju Crne Gore djelovanje „zvijezda" afere „Snimak" i to je dodatni razlog zašto je gdin Vukčević nervozan i zašto se njegovoj partiji osipa članstvo", zaključila je Gojković.

Bonus video: