Milić: CG treba da pokaže maksimalnu posvećenost obavezama iz evropske agende

Milić je u razgovoru sa šefom Delegacije EU naglasio da Crna Gora mora predano da sprovodi političke i ekonomske reforme
61 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 29.10.2012. 18:12h

Crna Gora treba da pokaže političku volju, maksimalnu posvećenost i sistematski pristup u ispunjavanju obaveza iz evropske agende, ocijenio je predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić.

On je danas, kako je saopšteno iz SNP-a, razgovarao sa šefom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Mitjom Drobničem.

“Milić i Drobnič razmijenili su mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji, sa posebnim osvrtom na aktivnosti koje se sprovode nakon održanih parlamentarnih izbora, o ocjenama i stavovima u Izvještaju o napretku Crne Gore 2012, kao i o budućoj kontrolnoj ulozi Skupštine Crne Gore i njenih radnih tijela”, kaže se u saopštenju.

Milić je, kako dodaju iz SNP-a, naglasio da Crna Gora mora predano da sprovodi političke i ekonomske reforme.

“Milić i Drobnič razmijenili su mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji, sa posebnim osvrtom na aktivnosti koje se sprovode nakon izbora, o ocjenama i stavovima u Izvještaju o napretku CG 2012, kao i o budućoj kontrolnoj ulozi Skupštine i njenih radnih tijela”

On je rekao da Crna Gora mora da učini snažnije napore da se ostvari mjerljivi rezultati u oblasti vladavine prava, odnosno u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i da dobije nezavisno i efikasno pravosuđe, što su temeljne vrijednosti za razvoj demokratske Crne Gore.

“Crna Gora treba da se potvrdi kao ozbiljan partner i pokaže političku volju, maksimalnu posvećanost i sistematski pristup u ispunjavanju obaveza iz evropske agende”, naveo je Milić.

On je, dodaje se, zaključio da jedino ozbiljnim i kvalitetnim radom, u interesu države i njenih građana, možemo unaprijediti stabilnu Crnu Goru i optimizirati naše resurse.

Galerija

Bonus video: