Savez srpska sloga: Cilj nam je odbrana srpskog naroda u Crnoj Gori

Dedeić očekuje da će formiranje Srpske sloge doprinijeti afirmaciji političke, nacionalne, ekonomske i svake druge svijesti Srba
205 pregleda 14 komentar(a)
Savez Srpska sloga, Foto: Boris Pejović
Savez Srpska sloga, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.09.2012. 14:04h

Predstavnici Narodne stranke, Srpske liste, Otadžbinske srpske stranke, Srpske radikalne stranke i Demokratskog centra Boke su potpisivanjem sporazuma ozvaničili zajednički izlazak na predstojeće parlamentarne izbore, na koje će nastupiti kao Savez srpska sloga.

Ističući da će Savez sigurno izboriti dobar politički rezultat, zamjenik predsjednika Narodne stranke Dejan Vučićević kazao je nakon potpisivanja sporazuma da članice Saveza imaju isti cilj - odbranu interesa srpskog naroda u Crnoj Gori.

Predsjednik SL Dobrilo Dedeić očekuje da će potpisani sporazum i formiranje Srpske sloge doprinijeti afirmaciji političke, nacionalne, ekonomske i svake druge svijesti Srba u Crnoj Gori.

"SL očekuje da će kroz ovaj savez realizovati svoje programske principe, prije svega one koji se tiču zaštite prava pojedinačnih i kolektivnih interesa srpskog naroda u Crnoj Gori, s posebnim naglaskom na zaštitu srpskog jezika i proporcionalnoj zastupljenosti Srba u državnim i organima lokalne samouprave", kazao je Dedeić.

On se nada da predstavnici vlasti tokom kampanje neće koristiti državne medije "kao resurs na osnovu koga razaraju interes opozicionih birača" i da predstavnici Demokratskog fronta neće zloupotrebljavati svoje medije, "koji vrše prisilu nad poliitčkom sviješću ljudi u Crnoj Gori".

Sporazum su pored Vučićevića i Dedeića, potpisali predsjednik OSS Aleksandar Stamatović, Dragan Brajović (DC Boka) i predsjednik SRS Ilija Darmanović.

Bonus video: