O IZBORU NIKOLIĆA

Đukanović: Sada Srbiju vodi pravi Srbijanac

Đukanović je ocijenio da je Srbija kojoj pripada mjesto lokomotive evropskih integracija Balkana, danas na začelju upravo zbog toga što su je u prošlosti vodili Crnogorci
233 pregleda 0 komentar(a)
Tomislav Nikolić, Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Tomislav Nikolić, Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.07.2012. 12:21h

Milo Đukanović je izjavio da ga raduje što je, izborom Tomislava Nikolića za predsjednika, na čelo Srbije konačno došao autentični Srbijanac.

Đukanović je to rekao u intervjuu za najnoviji broj nedjeljnika "Vreme", gdje je govorio o svojim utiscima o novom predsjedniku Srbije, odnosima Beograda i Podgorice, evropskim integracijama...

Đukanović je ocijenio da je Srbija kojoj, sudeći po potencijalima, pripada mjesto lokomotive evropskih integracija Balkana, danas na začelju upravo zbog toga što su je u prošlosti vodili Crnogorci i oni koji su Beogradu pokušavali da se predstave "većim katolicima od pape", prenosi B92.

Bivši crnogorski premijer i predsjednik Demokratske partije socijalista ocijenio je da će, po izboru Nikolića za predsjednika, odnosi Srbije i Crne Gore "neminovno ići uzlaznom putanjom, čemu će predsjednik Nikolić dati i lični pečat".

"U vrijeme predizborne kampanje, imao sam priliku da razgovaram sa predsjednikom Nikolićem i mogu da kažem da mi je djelovao veoma uvjerljivo kada je rekao da je za njega pitanje crnogorske nezavisnosti završeno - ono predstavlja izraz demokratske volje građana Crne Gore koju, kako je kazao, veoma poštuje", rekao je Đukanović.

On je naveo da ga u tom stavu nije pokolebao ni nedavni nastup Nikolića na crnogorskoj televiziji kada je predsjednik Srbije rekao da Srbe i Crnogorce doživljava kao jedan narod.

"Ono što mi se čini suštinski važnim je da, za razliku od ostalih, nakon izjave predsjednika Nikolića, niko u Crnoj Gori ne očekuje ni verbalne, ni političke, ni bilo kakve vrste pritisaka u smislu ugrožavanja crnogorskog nacionalnog identiteta i državne nezavisnosti. Drugim riječima, sigurni smo da više neće biti inicijativa ili akcija koje bi imale za cilj potvrdjivanje takvog stava na drugi način i drugim sredstvima", kazao je Đukanović.

Preporučujemo za Vas