Pokret vladavine prava: U Crnoj Gori nema slobodnog izbora

U PVP-u, smatraju da bi trebalo da postoji nezavisno tijelo koje bi imalo ingerencije da "svaku izgovorenu riječ stavi pod lupu Krivičnog zakona"
68 pregleda 16 komentar(a)
Miomir Marković, Foto: Sceenshot:youtube
Miomir Marković, Foto: Sceenshot:youtube
Ažurirano: 13.06.2012. 15:03h

Pokret vladavine prava (PVP) pozvao je danas političke partije Pozitivnu Crnu Goru i Pravednu Crnu Goru, na dogovor o izradi zajedničke platforme o političkom djelovanju.

PVP je, kako je saopšteno, građanska partija koja ima infrastukturu širom države i zalaže se za pravdu za sve građane.

Oni tvrde da u Crnoj Gori nikada nije bilo politike, nego politikanstva.

"To je razlog da građani ni o čemu nijesu istinski informisani, nego su o svemu namjerno dezinformisani. Zbog toga su onemogućeni da formiraju ispravno moralno, političko i svako drugo društveno mišljenje", kaže se u saopštenju dostavljenom agenciji MINA.

Time su, smatraju u PVP-u, građani Crne Gore uskraćeni za osnovno ljudsko pravo - na slobodan izbor.

"Ne može se slobodno birati, ako se ne zna istina. Objektivna i nepristrasna, cjelovita informacija je od krucijalne vaznosti za ispravno postupanje u svakoj pori ličnog i društvenog djelovanja", navodi se u saopštenju.

U PVP-u, čiji je predsjednik Miomir Marković, smatraju da bi trebalo da postoji nezavisno tijelo čiji bi rad bio regulisan zakonom, i koje bi imalo ingerencije da "svaku izgovorenu riječ stavi pod lupu Krivičnog zakona".

Bonus video: