Osnovan Pokret vladavine prava

Cilj PvP, kako se dodaje, je uvođenje besplatnog zdravstva i školstva, "u onoj mjeri koliko to bude bilo moguće"
303 pregleda 25 komentar(a)
Miomir Marković, Foto: Sceenshot:youtube
Miomir Marković, Foto: Sceenshot:youtube
Ažurirano: 30.05.2012. 17:06h

Nova politička partija Pokret vladavine prava (PvP) registrovana je u Ministarstvu unutrašnjih poslova a osnivački kongres te stranke biće održan u julu.

Kako se navodi u saopštenju koje je potpisala Mira Asović, rješenje o registaciji potpisao je ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović, a stranka je upisana u Registar političkih partija pod brojem 45.

Slogan PvP, kako se navodi, je da je partija ne ono što govori o sebi, nego ono što radi i kako se ponaša.

“Pokret je nastao 13. jula 2011. kao pokušaj da se u Crnoj Gori ponudi ideja pravde slobode i jednakosti, sa konkretnim stvarima koje treba uraditi da se uspostavi vladavina prava, smanje socijalne razlike, uvedu restriktivni zakoni koji će štititi domaću proizvodnju a uvoz svesti na minimum. Naš cilj je uvođenje besplatnog zdravstva i školstva u onoj mjeri koliko to bude bilo moguće", navodi se u saopštenju.

Tokom 2011. Pokreta vladavine prava imao je nekoliko aktivnosit, a kao predsjednik se navodi Miomir Marković, zvani Markan

"Pokret je kao NVO radio na terenu i pridobijao svakim danom sve više pristalica. Naša maksima je Mi smo partija ali smo i familija. Familija kojoj je cilj da uredi svoju kuću Crnu Goru, da se u njoj može ugodno zivjeti, ne samo za elitu", navodi se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, na političkoj sceni su pretežno partije desne orjentacije iako u nazivu imaju oznaku socijalističke.

"Za razliku od njih koje svojom politikom dezintegrišu društvo, mi se zalažemo za treći put, za integraciju i uklanjanje svih nacionalnih i identitetskih barijera koje stoje na putu ekonomskog prosperiteta i PvP je građanska partija lijevog centra", navodi se u saopštenju.

Iz PvP su naveli da se redovno održavaju konsultativni sastanci Organizacionog odbora za pripremu kongresa partije, koji će biti u julu.

Tokom 2011. Pokreta vladavine prava imao je nekoliko aktivnosit, a kao predsjednik se navodi Miomir Marković, zvani Markan.

On je 90-ih u Budvi bio začetnik biznisa prodaje stanova za tržište, a nakon munjevitog poslovnog uspjeha, neslavno je završio u zatvoru, a njegova imovina brzo je podijeljena među dužnicima.

Bonus video: