DPS: Jedino ko betonira Podgoricu je građevinski lobi URA

"Činjenice svjedoče da se ne gradi ni na prostoru Kasarne Morača, niti niče Milenijum, niti su mašine u Njegoševom parku, ali da se uveliko betonira Blok u kome građevinski lobi URA, sakriven iza dimnih zavjesa svog odbornika, nesmetano radi stambeno-poslovni kompleks ukupne neto površine 13.653,66 m2 od čega je poslovni prostor 1.540,73 m2 neto površine, stambeni prostor 10.258,25 m2 neto površine i garaže 1.854,68 m2 neto površine"
66 pregleda 24 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 05.04.2018. 09:37h

Jednako kao što je neistina sve što je dosad tvrdio, pozivajući građane da ne plaćaju parking, manipulišući sa brojem zaposlenih u Glavnom gradu, loše prepisujući inicijative DPS-a o izmjeni prostorno-planske dokumentacije, tako i sa najnovijim „eksluzivnim“ ugovorima od prije više od deceniju, Luka Rakčević ponovo navode temelji na lako provjerljivoj neistini, koju bi kao odbornik morao da zna a to je da DUP za taj prosotor ne važi, da ga je poništio Ustavni sud, i da u Registru važeće planske dokumentacije Ministarstva održivog razvoja i turizma nema DUP-a za ovaj prostor, te da je on tek u izradi, sapšteno je u reagovanju DPS-a na navode Luke Rakčevića.

Oni su kazali da je Luka Rakčević "najnovijom neistinom" potvrdio sumnje onih koji kažu da je "sve što radi isključivo i interesu građevinskog lobija URA".

"Činjenice svjedoče da se ne gradi ni na prostoru Kasarne Morača, niti niče Milenijum, niti su mašine u Njegoševom parku, ali da se uveliko betonira Blok u kome građevinski lobi URA, sakriven iza dimnih zavjesa svog odbornika, nesmetano radi stambeno-poslovni kompleks ukupne neto površine 13.653,66 m2 od čega je poslovni prostor 1.540,73 m2 neto površine, stambeni prostor 10.258,25 m2 neto površine i garaže 1.854,68 m2 neto površine", saopšteno je iz DPS-a.

Tvrde da su privredni subjekti u vlasništvu "samo jednog građevinara iz URA" u Podgorici do sada sagradili objekte neto površine 32,469 metara kvadratnik a za koje je, kako kažu, samo na račun komunalnog opremanja zemljišta uplaćeno 3.145.561 eura.

"Od ukupne neto površine sagrađenih objekata, stambeni prostor obuhvata 24.039 m2, poslovni prostor 4.923 m2 i garaže 3.508 m2. Politički otac Rakčevića je za jedan dan uplatio ukupno komunalija u vrijednosti od 1.612.684,50 eura! Mladi Rakčević uporno odbija da odgovori na pitanje javnosti zašto ne pokrene inicijativu za brisanje tog kompleksa iz prostorno planske dokumentacije? Građani Bloka su saglasni da je na tom mjestu bolje da bude park, ili rekreativna zona? Ako je tačno da je tako spriječio Milenijum, zašto istu matricu ne primijeni kada su njegovi građevinski interesi u pitanju?", kazali su iz DPS-a.

Luka Rakčević, kako kažu, još jednom pokušava "da neistinama, jer drugog programa nema, iskamči koji glas ored izbore jer svi protekli pokazuju da je URA minoran politički projekat koji radi isključivo u interesu elite u svojim redovima".

"Možda je razlog za to i političko licemjerstvo koje pokazuju odnoseći se prema svojoj imovini domaćinski, a prema svojini građana kao prema potencijalnom plijenu. Jer nije mali broj onih koji tvrde da, da je kojim slučajem građevinski lobi URA vlasnik parcele na prostorima koje Rakčević pominje, ne bi danas bilo ni Bloka, ni Njegoševog parka, sve po ugledu na već „valorizovane“ parcele građevinara iz URA, koje ne krasi ni jedno drvo, niti zelena površina", zaključeno je u saopštenju kluba odbornika DPS-a u SO Podgorica.

Bonus video: