MVP: Bašić obaviješten da je crnogorski diplomata proglašen za personu non grata na teritoriji Rusije

"Ambasadoru Bašiću je rečeno da je Ruska Federacija preduzela ove mjere kao odgovor na odluku crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova od 28. marta 2018. godine kojom je jednom ruskom diplomati uskraćeno gostoprimstvo..."
147 pregleda 0 komentar(a)
Ministarstvo vanjskih poslova Rusije, Foto: Reuters
Ministarstvo vanjskih poslova Rusije, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.04.2018. 21:49h

Ambasador Crne Gore u Moskvi Ramiz Bašić pozvan je danas u Ministarstvo inostranih poslova Rusije gdje je obaviješten da je jedan član crnogorske diplomatske misije proglašen za personu non grata na teritoriji Rusije, saopšteno je danas iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova saopštilo je ranije danas da će Moskva protjerati jednog diplomatu iz Crne Gore, javio je Rojters.

U saopštenju MVP se dodaje da će crnogorski diplomata napustiti Rusiju najkasnije do 8. aprila ove godine.

"Ambasadoru Bašiću je rečeno da je Ruska Federacija preduzela ove mjere kao odgovor na odluku crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova od 28. marta 2018. godine kojom je jednom ruskom diplomati uskraćeno gostoprimstvo u znak solidarnosti sa britanskim partnerima i u koordinaciji sa našim strateškim evropskim i evroatlantskim saveznicima, a povodom upotrebe nervnog agensa na teritoriji Velike Britanije. Slične odluke uručene su i ambasadorima drugih država u Ruskoj Federaciji, koje su se pridružile zajedničkom odgovoru većine članica EU i NATO", kazali su iz MVP.

Bonus video: