Šarić nije dolazio u kamp „Zlatica”, niti je finansirao Veljovića i SAJ

Iz Uprave policije je poručeno da "ostale insinuacije" Medojevića neće komentarisati, jer će se njima, po tužbi Veljovića, baviti sud
442 pregleda 0 komentar(a)
Tamara Ralević, Foto: Arhiva Vijesti
Tamara Ralević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 21.03.2011. 08:21h

Uprava policije negirala je da je optuženi za šverc kokaina Darko Šarić ikada boravio u policijskom kampu na Zlatici, kao i da je finansirao direktora policije Veselina Veljovića i Specijalnu antiterorističku jedinicu.

Reagujući na izjavu lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića, iz te institucije poručeno je da "ostale insinuacije" neće komentarisati, jer će se njima, po tužbi Veljovića, baviti sud.

"Netačna su saznanja i indicije poslanika Medojevića da je Darko Šarić bilo kada dolazio i boravio u policijskom kampu 'Zlatica', što se može provjeriti uvidom u evidencije ulaska i izlaska lica i vozila u tom objektu. Apsolutno su neistinita i saznanja poslanika Medojevića da je Šarić bio sponzor direktoru Veljoviću, Specijalnoj antiterorističkoj jedinici ili bilo kojoj drugoj policijskoj organizacionoj jedinici. Ostale navode i insinuacije nećemo komentarisati, tim prije, jer će se njima baviti nadležni sud po tužbi direktora Veljovića", piše u reagovanju, koje je potpisala portparolka Uprave policije Tamara Ralević.

Medojević: Veljovića treba smijeniti

Medojević je dan ranije kazao da će od državnog tužioca tražiti da ispita da li je Veljović u, kako je kazao, kontinuiranom kontaktu sa Pljevljakom optuženim za šverc veće količine kokaina.

On je to doveo u neposrednu vezu sa propustima policije, prilikom hapšenja Šarića i njegovih saradnika.

Medojević je, između ostalog, rekao i da njegove informacije govore da je Šarić dolazio u podgorički policijski kamp, dok je Veljović bio na čelu SAJ-a.

"Imam informacije da je Šarić bio sponzor SAJ-a i Veljovića lično", kazao je Medojević.

"To su ozbiljne stvari. Dovoljno kompromitantne da Veljović više ne bude na čelu policije. Tražiću od tužioca da to procesuira ili ispita", kazao je predsjednik PzP-a.

Veljović je "Vijestima" rekao da ne želi da komentariše "neistine poslanika Medojevića".

"A, svoje građansko pravo, ostvariću pred nadležnim sudom", bio je kratak Veljović.

Medojević je prije 20-ak dana ocijenio da Veljović treba da bude smijenjen, jer, kako je kazao, koči evropski put Crne Gore.

Nakon tadašnjeg odgovora iz Uprave policije, on je tražio od premijera Igora Lukšića da opomene Veljovića da sa poslanicima ne smije u javnosti politički da komunicira i da se nadmeće.

Popović: Municipijum sam krstio ja

Pljevljak Duško Popović izjavio je da je on prvi vlasnik pljevaljskog noćnog kluba "Municipijum" i da nisu tačne informacije koje Medojević plasira u javnost.

"Prvi i jedini legitimni vlasnik noćnog kluba, koga sam i lično krstio u "Municipijum S", bio sam ja, sve dok ga nisam otuđio trećem licu, zajedno sa mojom porodičnom kućom", napisao je Popović.

On se redakciji "Vijesti" obratio elektronskom poštom, gdje je uz reagovanje ostavio i lične podatke, adresu stanovanja i broj lične karte.

Popović je dodao da odgovorno tvrdi da Mića Rabrenović, koga Medojević pominje kao prvog vlasnika tog lokala, nikada nije bio ni vlasnik, ni suvlasnik, pa čak ni zakupac lokala.

"Kada ubuduće g. Medojević bude sakupljao informacije iz devete ruke, kao i do sada što čini, neka razmisli da li će mu to stvarati rejting perspektivnog političara", piše u Popovićevom reagovanju.

Dovodeći u vezu Veljovića i Šarića, Medojević je kazao da je bivši pašenog direktora policije, Mića Rabrenović, bio prvi vlasnik "Municipijuma" i da ga je kasnije prodao Darku Šariću.

Bonus video: