Bil Klinton dolazi u Crnu Goru 22. maja

Klinton će doći na poziv Duška Kneževića predsjednika Atlas grupe i održati predavanje na konferenciji Balkanska mreža za socijalno osnaživanje.
70 pregleda 0 komentar(a)
Bil Klinton, Foto: Rojters
Bil Klinton, Foto: Rojters
Ažurirano: 10.02.2011. 13:54h

Bivši predsjednik SAD Bil Klinton doći će u Crnu Goru 22. maja, saopšteno je iz Atlas grupe. Klinton će doći na poziv Duška Kneževića predsjednika Atlas grupe i održati predavanje na konferenciji Balkanska mreža za socijalno osnaživanje.

“U organizaciji Vlade Crne Gore i Atlas fondacije, a inspirisana filantropskih inicijativa predsjednika Klintona, konferencija će okupiti balkanske lidere iz neprofitnog, političkog i poslovnog sektora, sa idejom uspostavljanja privatno-javne mreže koja bi radila na pronalaženju prekograničnog modela održivog socijalnog osnaživanja”, navodi se u saopštenju Atlas grupe, koje je njima poslato iz Clinton Global Initiative (CGI).

Klinton je predsjednik CGI, a Knežević je njen član. CGI je inicijativa koja je do sada udružila više od 100 sadašnjih i bivših čelnika država, 14 dobitnika Nobelove nagrade za mir, više stotina vodećih globalnih CEO-a, filantropa, direktora najefikasnijih nevladinih organizacija, te uglednih ličnosti iz svijeta medija.

Među članovima CGI su Barak Obama, Bil Gejts, Stiv Džobs, Al Gor, Ban Ki Mun, Hilari Klinton, Kofi Anan, Džimi Karter, Medlin Olbrajt, Met Dejmon, Demi Mur, Bred Pit.

CGI članovi su pokrenuli 1.700 inicijativa u vrijednosti od 57 milijarde dolara kojima su poboljšani životi više od 200 miliona ljudi u 150 zemalja.

Bonus video: