Funkcioneri Demokrata se Izjavom časti obavezali da neće nikada sa DPS-om

"Demokrate su potpisanom Izjavom časti na Drugom kongresu poručile da u borbi za slobodno društvo, pravdu i prosperitet za sve ljude, držeći da je moralnost u ponašanju vječita dužnost, nikad ni za milimetar neće odstupiti od etičkih ideala čojstva i principa čovječnog odnosa prema drugom i drugačijem"
910 pregleda 7 komentar(a)
Sa kongresa Demokratske Crne Gore, Foto: Demokratska Crna Gora
Sa kongresa Demokratske Crne Gore, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 31.05.2019. 16:32h

Novoizabrani funkcioneri Demokratske Crne Gore prihvatili su i potpisali Izjavu časti, kojom su se, kako je saopšteno iz te partije, moralno i politički obavezali da će tokom obavljanja funkcije, slijedeći najviša načela politike kao težnje vrlini i javnom dobru, čuvati ugled Partije, poštovati Statut, odluke i sprovoditi Program i politiku Demokrata.

Potpisivanjem Izjave časti na Drugom kongresu partije, funkcioneri Demokrata su se obavezali da će se aktivno, maksimalno posvećeno i javno odgovorno zalagati da Demokratska Crna Gora ostvari sve svoje ciljeve navedene u Programu i Statutu.

"Prihvatanjem, odnosno potpisivanjem Izjave časti na Drugom kongresu partije, funkcioneri Demokrata su se obavezali da će se aktivno, maksimalno posvećeno i javno odgovorno zalagati da Demokratska Crna Gora ostvari sve svoje ciljeve navedene u Programu i Statutu. S tim u vezi, svojom čašću i ličnim integritetom oni su garantovali da nikada neće podržati Demokratsku partiju socijalista Crne Gore, niti će, radi vršenja vlasti, biti u koaliciji ili činiti skupštinsku većinu sa DPS-om", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Između ostalog, potpisnici izjave časti potvrdili su da će "u svojoj najdubljoj odanosti principu poštovanja ljudskog dostojanstva i zapovijestima čovječnosti, najiskrenije i najistrajnije promovisati i baštiniti ideale slobode, jednakosti, mira, solidarnosti, tolerancije i pomirenja".

"Demokrate su potpisanom Izjavom časti na Drugom kongresu poručile da u borbi za slobodno društvo, pravdu i prosperitet za sve ljude, držeći da je moralnost u ponašanju vječita dužnost, nikad ni za milimetar neće odstupiti od etičkih ideala čojstva i principa čovječnog odnosa prema drugom i drugačijem. Kao što je navedeno u samoj Izjavi, Demokrate će u cjelokupnom djelovanju biti privrženi ideji časti i držanju date riječi kao vrhovnim moralnim regulatorima politike, koju shvataju kao ljudski poziv usmjeren na vrlinu i javno dobro". zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: