Rađenović: Vjerujemo da Crnogorskoj nije cilj da vrati DPS na vlast

Rađenović navodi da "što se tiče predstavnika GP URA u Budvi, učiniće sve da se ne ponovi kotorski scenario
1585 pregleda 2 komentar(a)
Rađenović, Foto: GP URA
Rađenović, Foto: GP URA
Ažurirano: 21.07.2019. 17:23h

Vjerujemo da Crnogorskoj nije cilj da vrati Demokratsku partiju socijalista (DPS) na vlast, kako je to inače i najavio aktuelni predsjednik države neposredno nakon izbora 2016. godine, saopštio je danas potpredsjednik budvanskog odbora Građanskog pokreta URA Blažo Rađenović.

On je reagovao na saopštenje Miodraga Čučke, potpredsjednika Crnogorske i koordinatora te partije za razvoj infrastrukture u primorskim opštinama u kome je on uputio pet pitanja Boženi Jelušić, odbornici Građanskog pokreta URA u Skupštini opštine (SO) Budva.

"Međutim, ukoliko je to njima ili bilo kome drugom legitimno, a jasno je da se može odigrati prema već uspostavljenom mehanizmu prekrajanja političke volje građana, bilo bi korektno da to javno i saopšte", istakao je Rađenović.

On je kazao da se u budvanskoj URI nadaju da je Čučka ipak koncentrisano pročitao njihovo saopštenje, a koje kako ističe Rađenović, samo predstavlja poziv na sastanak i dogovor unutar vladajuće koalicije oko svih pitanja koje se tiču potreba građana i funkcionisanja grada, kako se ne bi ponovio kotorski scenario.

"Ono je upućeno ne samo od strane uvažene profesorice Božene Jelušić već i od Opštinskog odbora GP URA Budva. Možda je gospodinu Čučki, dok je čitao saopštenje, koncentraciju poremetio neko od koalicionih partnera, ali smo u svakom slučaju spremni da o svemu razgovaramo na sastanku koalicije. Zato vas pozivamo, kao i ostale koalicione partnere, da sve probleme koji tište grad i građane rješavamo dogovorom i da se ponašamo odgovorno i zrelo prema mandatima koji su nam povjereni", kazao je Rađenović.

Navodi i da "što se tiče predstavnika GP URA u Budvi, učiniće sve da se ne ponovi kotorski scenario, da se u punom kapacitetu afirmiše ono što je u Budvi do sada ostvareno, a da se spriječe štete koje bi u narednom periodu mogle nastati".

"I najzad, pozivamo vas, kao i do sada, da polemiku ne vodimo na stranicama medija, već da što prije sjednemo i počnemo i rješavamo nastale probleme", zaključio je Rađenović.