DF: Sklapanjem sporazuma o priznanju krivice Katnić "aferu Vardar" pretvorio u "aferu Sprdnja"

Kako iz DF-a ističu, jasna je namjera Katnića da "po nalogu Đukanovića i sve aktere u aferama Klap i Vardar simbolički kazne i sa njima sklope sporazume o priznanju krivice gdje bi 5-10% opljačkanog plijena od građana i države Crne Gore , vratili državi i na tome bi se sve završilo"
1332 pregleda 2 komentar(a)
DF
DF

Sklapanjem Sporazuma o priznanju krivice sa vlasnikom preduzeća “DOO Tošković” osumnjičenom u aferi Vardar koji je priznao je da je kriv za stvaranje kriminalne organizacije i utaju poreza, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je samo potvrdio navode DF-a da će se ova afera Vardar pretvoriti u aferu sprdnja, jer tragovi vode ka vrhu režima, saopšteno je iz DF-a.

"Treba li više ikoga podsjećati da je Talik prije afera KLAP I VARDAR javno obećao da specijalno tužilaštvo više neće sklapati Sporazume o krivici za djela vezana za poreske utaje, privredni i finansijski kriminal", poručuju iz DF-a.

"Afera SPRDNJA je pokazala da su ocjene DF a, da Talik ne smije da procesuira nikoga ko je povezan sa braćom Đukanović i da su sve takve optužnice obična farsa i plan da se afere zataškaju, a krivci nagrade za kriminal. Katnić sa ovakvim Sporazumima promoviše korupciju, poresku utaju i finansijski kriminal i uvodi praksu da lopovi vrate 5-10% opljačkanog i da daju časnu DPSovsku riječ da to više neće raditi."

Kako iz DF-a ističu, jasna je namjera Katnića da "po nalogu Đukanovića i sve aktere u aferama Klap i Vardar simbolički kazne i sa njima sklope sporazume o priznanju krivice gdje bi 5-10% opljačkanog plijena od građana i države Crne Gore , vratili državi i na tome bi se sve završilo".

Povezani članci

24. Jul 2019.

Tošković vraća državi 140.000 eura

"DF ovdje pita crnogorsku javnost da li je neko i u SDT-u uključen u ove finansijske nagodbe i da li ima dio od ovih transakcija. DF upozorava javnost da je SDT razvilo jednu protivzakonitu šemu i da preko odredjenih probrabih advokata sklapa Sporazume o priznanju krivica u ovim djelima vezanim za finanisjksi kriminal u kojima ovi Katnićevi advokati uzimaju ogromne iznose novca od optuženih da bi im sredili povoljnu nagodbu. Naravno bez zatvora. Ogromne količine novca cirkulišu između optuženih, advokata i SDT i to izaziva sumnju u stvarne motive tužilaštva u ovakvim skandaloznim slučajevima", dodaje se u saopštenju DF-a.

Ističu da je iznos "opranog novca u aferama Klap i Vardar do kojeg je došao DF prelazi preko 300 miliona eura, a pravi iznos je sigurno mnogo veći".

"Radi se o organizovanom kriminalu koji razara finansijski i poreski sistem zemlje i nevjerovatna je odluka Katnića da sa ovakvim tragikomicnim Sporazumima ovako nagrađuje kriminal. Možda on sam zna zašto ovo radi, ali bez dileme nanosi ogromnu štetu državi Crnoj Gori i svim građanima".

"Ovakva skandalozna odluka SDT i Višeg suda da se za stvaranje kriminalne organizacije za poresku utaju i pranje novca sklopi Sporazum bez zatvorske kazne i sa simboličnim novčanim kaznama, ukazuje na opravdanost upozorenja DF da ce se slicno postupati i sa ostalima šefovima kriminalne grupe i da ce se Talik na kraju pohvaliti da se u budćet slilo 1-2 miliona eura od kazni. A to što je opljačkano 300 miliona, to nije važno. Samo neka je vječna", zaključuje se u saopštenju Demokratskog fronta.

Bonus video: