U DPS-U ZADOVOLJNI POSTIZANJEM DOGOVORA

Rakočević: Vjerujem da će se opozicija vratiti dijalogu

"Vjerujem da će se cjelokupna opozicija, ali i jedan veliki dio pozicije, vratiti dijalogu i da ćemo na taj način stvoriti uslove da niko nema nikakvu sumnju u izbore koji nas čekaju sljedeće godine“, rekao je Rakočević
1307 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Rakočević, Foto: Boris Pejović
Nikola Rakočević, Foto: Boris Pejović

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Rakočević rekao je očekuje da će se cjelokupna opozicija vratiti dijalogu i time eliminisati bilo kakve sumnje u vezi sa narednim parlamentarnim izborima.

On je, komentarišući usvajanje izmjene Odluke o obrazovanju Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva, naveo da je zadovoljan postizanjem dogovora sa opozicijom i prilikom da sjednu i zajedno unaprijede izborni ambijent.

"Vjerujem da će se cjelokupna opozicija, ali i jedan veliki dio pozicije, vratiti dijalogu i da ćemo na taj način stvoriti uslove da niko nema nikakvu sumnju u izbore koji nas čekaju sljedeće godine“, rekao je Rakočević novinarima u parlamentu.

On je, na pitanje kako komentariše izjavu Demokrata da je DPS kapitulirao kad je prihvatio briselski plan, odgovorio da politikantske i neosnovane optužbe prepušta političkoj konkurenciji.

"Pa svi kojima je cilj unaprjeđenje izbornog zakonodavstva i prihvatanje svih preporuka ODIHR-a i OEBS-a, svi ti politički subjekti su zadovoljni tim da ćemo imati nove članove u Odboru za izborno zakonodavstvo“, naveo je Rakočević.

Upitan da prokomentariše najava dijela opozicije da možda neće učestvovati u radu Odbora, Rakočević je kazao da zaista vjeruje da će opozicija pristupiti radu.

"Mi smo sve ovo vrijeme radili i izgradili ozbiljna rješenja, koja su tek podloga i platforma za dalji zajednički dogovor i razgovor“, zaključio je Rakočević.