DF: Nijesmo dobili poziv od Vuksanović Stanković

"Nijesmo dobili nikakav poziv od Vuksanović Stanković. Ali, sa druge strane, primjećujemo da neki opasno nasrću, a među njima nije Vuksanović Stanković", kazali su iz DF-a agenciji MINA
3332 pregleda 11 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokratski front
Ilustracija, Foto: Demokratski front

Demokratski front (DF) nije dobio nikakav poziv od predsjednice Socijaldemokratske partije (SDP) Draginje Vuksanović Stanković za sastanak na kome bi opozicija trebalo da se dogovori o zajedničkoj platformi i uslovima za fer i slobodne izbore.

Vijesti su objavile da će Vuksanović Stanković pozvati na sastanak lidere opozicionih partija i predstavnike poslaničkih klubova koji su javno iskazali spremnost da nastave sa radom u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

"Nijesmo dobili nikakav poziv od Vuksanović Stanković. Ali, sa druge strane, primjećujemo da neki opasno nasrću, a među njima nije Vuksanović Stanković", kazali su iz DF-a agenciji MINA.

U SDP-u očekuju da će lideri i predstavnici opozicionih klubova prihvatiti poziv i lako postići dogovor.

"Da će definisati jedinstvene uslove u dijelu zakonodavstva i u pogledu pravno-političkog modela za njegovu implementaciju”, kazao je sagovornik Vijesti iz SDP-a.

On je istakao da opozicioni subjekti prethodno treba da definišu strategiju nastupa na Odboru.

“Logično je da prvo sjednemo u opoziciji koja želi da radi u Odboru, razgovaramo i dogovorimo uslove i zajedničku strategiju nastupa, a nakon toga na bazi jedinstvene platforme eventualno započnemo rad u Odboru sa predstavnicima vlasti”, rekao je sagovornik iz SDP-a.

Bonus video: