Bečić: Od početka je namjera bila da zaštitimo opozicione interese i natjeramo DPS da odstupi od prvobitnog cilja

"Kako bi se u Crnoj Gori po prvi put u tri decenije organizovali prvi, pošteni i fer izbori, Demokrate će nastaviti sa predlaganjem konkretnih rješenja Odboru za sveobuhvatnu reformu. Demokrate su do sada prezentovale 40 od 100 rješenja", poručio je Bečić
2998 pregleda 3 komentar(a)
Učesnici sastanka, Foto: Demokratska Crna Gora
Učesnici sastanka, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 12.10.2019. 17:10h

Od trenutka kada je DPS pod pritiskom međunarodne zajednice nevoljno prihvatio Briselski plan Demokrata, pa do usvajanja pravila da Odbor odlučuje kvalifikovanom većinom o svim pitanjima i to glasovima 11 od 14 članova, ostvarena je značajna pobjeda opozicije, saopštio je predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

"Od samog početka naša namjera je bila da zaštitimo opozicione interese i da natjeramo DPS da odstupi od svog prvobitnog cilja da sprovede površne i nepotpune reforme izbornog zakonodavstva", istakao je Bečić u Bijelom polju govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u državi i radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Bečić je to kazao na sastanku rukovodstva Demokratske Crne Gore sa predsjednicima mjesnih odbora Demokrata Bijelo Polje.

"Tek na insistiranje Demokrata, Odbor je ušao u legalne tokove, jer su usvojena Pravila o radu Odbora kao i Odluka o obrazovanju radnih odbora, čime su se, sa jedne strane, stekli uslovi da na zakonit način otpočne proces sveobuhvatne reforme izbornog i drugog zakonodavstva, a sa druge strane, poništen je rad radnih grupa Odbora, jer su to bila partijska tijela DPS-a. Kako bi se u Crnoj Gori po prvi put u tri decenije organizovali prvi, pošteni i fer izbori, Demokrate će nastaviti sa predlaganjem konkretnih rješenja Odboru za sveobuhvatnu reformu. Demokrate su do sada prezentovale 40 od 100 rješenja", poručio je Bečić.

Kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, Bečić se osvrnuo i na nedavno održanu Konvenciju u Budvi.

"Prije samo nekoliko dana na veličanstvenoj Drugoj izbornoj konvenciji budvanskih Demokrata prisjetili smo se da smo upravo u Budvi ostvarili prvu, istorijsku pobjedu nad organizovanom kriminalnom grupom DPS. Upravo zato smo i odlučili da iz Budve krenemo u borbu za prve, poštene, fer i slobodne izbore u istoriji Crne Gore", rekao je Bečić.

On je kazao i da ga "posebno raduje činjenica da su Demokrate nakon četiri godine predanog, posvećenog rada i terenske kampanje "Od vrata do vrata", po kojoj su postale prepoznatljive širom Crne Gore, krajnje uspješno zaokružile partijsku infrastrukturu u svim crnogorskim opštinama, od Ulcinja do Pljevalja".

Sastanku je prisustvovao i generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović.

Bonus video: