SDP Budva: Država Crna Gora mora biti iznad dnevno-političkih prepucavanja

Iz budvanskog odbora SDP-a upozoravaju sve činioce vlasti da predstojeće odluke u Skupštini opštine zahtijevaju ozbiljnost
1394 pregleda 4 komentar(a)
SDP, Foto: SDP
SDP, Foto: SDP

Budvanski odbor Socijaldemokratske partije (SDP) poručio je da građani Budve i Crne Gore moraju biti iznad “sakupljanja jeftinih političkih poena”, te pozvali na ozbiljnost. Oni su se oglasili nakon dešavanja na današnjoj sjednici Skupštine opštine Budva.

“Socijaldemokratska partija, pokušavajući da još jednom bude kohezioni faktor vlasti u Budvi, upozorava sve činioce vlasti da predstojeće odluke u Skupštini opštine zahtijevaju ozbiljnost. Kao državotvorna partija koja participira u vlasti u Budvi, jasno smo stavili do znanja da država Crna Gora mora biti iznad dnevno političkih prepucavanja, time što smo prvi napustili svečanu sjednicu povodom dana opštine, nakon sramnog intoniranja drzavne himne. I sada poručujemo da građani Budve i građani Crne Gore moraju biti iznad sakupljanja jeftinih političkih poena, stoga pozivamo na ozbiljnost i poručujemo da se pred skupstinom nalaze jako vazne odluke koje su od vitalnog znacaja za funkcionisanje lokalne uprave", rekli su iz budvanskog odbora SDP.

Ističu da usvajanje odluke o budžetu, kao i niz odluka koje će se do kraja godine naći pred odbornicima lokalnog parlamenta, predstavljaju uslov za dalje funkcionisanje gradske uprave, te da stoga ne treba posebno pojašnjavati važnost homogenosti vladajuće koalicije.

"Svi akteri današnjeg incidenta imali su svoje predstavnike u timu za pripremu svečane sjednice povodom dana opštine, i ako tada nisu uspjeli da zaštite državu i državne simbole od poniženja pred širokim auditorijumom, ne priliči ni da se ovako važne skupštinske odluke stavljaju u drugi plan naknadnom pameću, a sve u cilju sakupljanja kratkorocnih političkih poena. Povjerenje koje smo dobili na izborima 2016. godine moramo opravdati do kraja mandata, kako bi završili proces konsolidacije javnih finansija i vratili Budvu na mjesto koje joj pripada. Socijaldemokratska partija ce i dalje, kroz funkcije koje pokrivaju njeni članovi, profesionalno upravljati resorima koji su joj povjereni, vodeći računa, da niko ne ugrozi državni integritet, ali sa druge strane ne dozvoliti da se država i njeni simboli koriste zarad politickih benefita i politikanstva”, navodi se u saopštenju OO SDP Budva.

Bonus video: