SDP Budva: Paljenje zastave da bude sankcionisano

Iz te partije kazali su da je državna zastava simbol jedne zajednice i društva i neodvojivi dio indentiteta i nacionalnog ponosa
1191 pregleda 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock

Paljenje državne zastave u Budvi mora da bude po kraja istraženo i sankcionisano, kazali su iz budvanskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) i dodali da treba raditi na smanjenju političkih i drugih tenzija.

Iz te partije kazali su da je državna zastava simbol jedne zajednice i društva i neodvojivi dio indentiteta i nacionalnog ponosa.

“Sramno paljenje crnogorske zastava na jednoj od budvanskih plaža mora biti do kraja istraženo i sakncionisano, dok nam je svima potrebno da radimo na snižavanju političkih i drugih tenzija i okrenemo se životnim pitanjima građana”, navodi se u reagovanju.

Crnogorska zastava, kako su kazali iz SDP, ovih dana na meti je nepoznatih vandala koji pokazuju vlastitu i porodičnu nekulturu i čine ozbiljno krivično djelo koje bi trebalo strogo kazniti.

“Budva je bila i ostaće grad otvorenih vrata, gostoprimstva, tolerancije i suživota ljudi - koji ne moraju o svemu isto da misle, ali se jedni prema drugima odnose sa uvažavanjem”, poručili sui iz budvanskog odbora SDP-a.

Bonus video: