NIJE SAGLASAN SA IZVJEŠTAJEM, ALI PRIMA K ZNANJU

Nikolić: Mišljenju Fridom hausa doprinijele pojedine NVO

On je, komentarišući izvještaj u kojem piše da je Crna Gora izgubila epitet “djelimično konsolidovanih demokratija”, rekao da u njemu postoje percepcije sa kojima nijesu saglasni, ali da ih “primaju ka znanju”
4232 pregleda 26 komentar(a)
Andrija Nikolić, Foto: Skupstina.me, Skupstina.me
Andrija Nikolić, Foto: Skupstina.me, Skupstina.me

Mišljenju Fridom hausa o stanju demokratije u Crnoj Gori doprinijele su nevladine organizacije (NVO) prepoznate kao protivnici vlasti i lišene objektivnosti i mjere u svojim kritikama, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić.

On je, komentarišući izvještaj Fridom hausa u kojem piše da je Crna Gora izgubila epitet “djelimično konsolidovanih demokratija”, rekao da u njemu postoje percepcije sa kojima nijesu saglasni, ali da ih “primaju ka znanju”.

“Znakovito je, međutim, da su pomenutom izvještaju o stanju sloboda u Crnoj Gori, poseban ton dale pojedine NVO iz Crne Gore prepoznate kao protivnici vlasti, lišeni objektivnosti i mjere u svojim kritikama”, kazao je Nikolić agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, riječ je o jednom od mišljenja o stanju sloboda i demokratije u Crnoj Gori.

“Za nas su, ipak, relevantniji ocjenjivači, koji taj posao obavljaju u ime Evropske Unije, u samom procesu pridruživanja, i oni koji su vršili monitoring u pristupanju Crne Gore NATO-u”, poručio je Nikolić.

On je istakao da ima puno argumenata u prilog ocjeni da Crna Gora nikada nije bila slobodnija, da nikada nije imala snažnije institucije i da nikada nije bila više država nego danas.

“U prilog tome je i ogromno povjerenje koje su građani Crne Gore pokazali u državne institucije za vrijeme trajanja krize”, zaključio je Nikolić.

Preporučujemo za Vas