Demokrate Kotor: Odluku suda dobio DPS, ali ne i tužioci i tuženi

"Ni tužioci, ni tuženi do danas nisu dobili odluku Vrhovnog suda, niti je ona javno objavljena bilo gdje, a jedini koji znaju njen sadržaj su lokalni odbor DPS-a i njihove apanažne stanice
1636 pregleda 12 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokrate
Demokrate, Foto: Demokrate

Demokrate Kotor smatraju da smo u toku jučerašnjeg dana bili smo svjedoci dva događaja koja su još jednom pokazali da je Crna Gora daleko od demokratske države i da nezavisnost njenih instuticija davno pojedena od strane DPS-a, a da zakoni postoje samo na papiru ili onda kada odgovaraju nekome iz DPS-a.

"U izvještaju Fridom hausa Crna Gora je prikazana kao hibridni režim, a kao primjer za to u samom izvještaju se na dva mjesta navodi kako je Vlada zarad interesa DPS-a pomogla u svim pokušajima nezakonitog prekrajanja izborne volje i preuzimanja vlasti u Kotoru", kaže se u saopštenju.

Kako smatraju u Demokratama, DPS Kotor dokazao da je sve u Crnoj Gori pod njihovom kontrolom.

"Navikli na bezakonje, silnost i samouvjerenost u tome da su država i sve njene institucije njihove, kotorski DPS je svojim jučerašnjim saopštenjem još jednom dokazao i pokazao da je sve u državi pod njihovom kontrolom. Saopštili su putem javnog obraćanja navodnu odluku Vrhovnog suda u slučaju naše žalbe na presudu Upravnog suda povodom smjene predsjednice skupštine opštine gospođe Dragice Perović".

Oni objašnjavaju da su u ovom postupku odbornici Demokrata i Dragica Perović bili tužioci, a tuženi Upravni sud.

"Ni tužioci, ni tuženi do danas nisu dobili odluku Vrhovnog suda, niti je ona javno objavljena bilo gdje, a jedini koji znaju njen sadržaj su lokalni odbor DPS-a i njihove apanažne stanice. Ovo je nesporan dokaz da se presude ne donose i ne pišu na sjednicama vijeća Vrhovnog suda, već da se donose na partisjkim sjednicama DPS-a, nakon čega su sudije dužne samo da ih potpišu", kaže se u saopštenju.

Na taj način, tvrde oni, predsjednica Vrhovnog suda plaća cijenu za nezakoniti treći mandat na čelu Vrhovnog suda, a sudije za desete i ko zna koje mandate njima bliskih lica u lokalnim sudovima i na drugim pozicijama.

"Vjerujemo da ni u jednom drugom hibridnom režimu na svijetu nije zabilježen primjer da prije tužioca, tuženih i javnosti, odluke sudova saznaju i objavljuju političke partije. Ovaj slučaj će sigurno biti zapisan i u budućem izvještaju svih onih koji nadziru porcese u Crnoj Gori kao dokaz zarobljenosti sudstva", kaže se u saopštenju.

Oni dodaju da nijesuo iznenađeni ovakvim ponašanjem DPS-a ni odlukom Vrhovnog suda.

"Nezakonito i divljačko preuzimanje vlasti u Kotoru je zajednički poduhvat kotorskog odbora, Duška Markovića, Suzane Pribilović i Tarzana Miloševića. Za ovih gotovo godinu dana nezakoniti funkcioneri su učinili toliko krivičnih djela, ispunili toliko zahtjeva prema DPS mafijaškoj hobotnici, da će oni koji su ih doveli na te funkcije uraditi sve da ih zaštite što duže mogu, kako bi izvukli i poslednji euro cent interesa za svoju ekipu. Zbog toga o ovim slučajevima neće odlučivati časne i nezavinse sudije, već će odlučivati oni koji moraju da vrate dug partiji pa i ne očekujemo doslijednu primjenu zakona znajući ko je na drugoj strani. Budite uvjereni, iako vam se čini da ste moćni, da kontorlišete sve, da imate u svojim rukama sve sudove, sud naroda nećete moći da kontorlišete", zaključili su oni u saopštenju.

Bonus video: