Radovanić: "Pobjeda" objavila lažnu vijest, gdje je sad Vlada

Na naslovnici "Pobjede" se navodi da se u izvještaju, za opis pogoršanja stanja u pravosuđu, "ne spominje treći mandat Vesne Medenice, već se tvrdi da je vođenje sudskog postupka u slučaju pokušaja terorizma bilo 'narušeno nepravilnostima', bez navođenja podatka ili stručne ocjene"
6703 pregleda 2 komentar(a)
Mileta Radovanić, Foto: GP URA
Mileta Radovanić, Foto: GP URA

Dnevni list "Pobjeda" je u današnjem izdanju, povodom izvještaja Fridom hausa o stanju vladavine prava u Crnoj Gori, objavio lažnu vijest, kazao je generalni sekretar pokreta URA, Mileta Radovanić.

Na naslovnici "Pobjede" se navodi da se u izvještaju, za opis pogoršanja stanja u pravosuđu, "ne spominje treći mandat Vesne Medenice, već se tvrdi da je vođenje sudskog postupka u slučaju pokušaja terorizma bilo 'narušeno nepravilnostima', bez navođenja podatka ili stručne ocjene."

"Đe je sad Vlada Crne Gore da se bori protiv lažnih vijesti? Pročitajte malo bolje fusnote 71, 72 i 73 izvještaja Fridom hausa. Ako treba prevod, stojim na raspolaganju. Mnogo je stanje bilo bolje u Crnoj Gori kada je izvještaje pisao Draško Đuranović", napisao je Radovanić na Tviteru, aludirajući da je Đuranović, direktor i glavni urednik "Pobjede", svojevremeno bio autor izvještaja o Crnoj Gori za Fridom haus.

U najnovijem izvještaju Fridom hausa, u dijelu koji se tiče pravosudnog sistema, ocijenjeno je da je njegovu nezavisnost i integritet ozbiljno podrilo više upitnih administrativnih odluka i skandala koji uključuju visokorangirane pravosudne autoritete, što je rezultiralo padom povjerenja javnosti u njih.

Povezani članci

07. Maj 2020.

Crna Gora klizi ka diktaturi

U ovom dijelu se pominju sporna imenovanja, među kojima je treći mandat Vesne Medenice, kao i više afera, među kojima su i “stanovi”.

“Ova praksa podriva podjelu vlasti i daje vladi politički uticaj nad zvaničnicima pravosuđa”, navodi se u dokumentu.

Bonus video: