o odnosima u lokalnom parlamentu

Bulatović i Džaković: Carević i Radović obmanuli javnost

Nezavisni odbornik i predsjednik OO Crnogorske u Budvi navode da neće komentarisati teme "koje pokušavaju da se nametnu u skupštini"
2644 pregleda 7 komentar(a)
Vladimir Bulatović, Foto: Crnogorska
Vladimir Bulatović, Foto: Crnogorska
Ažurirano: 14.05.2020. 12:34h

Iako mjesecima unazad govore da im funkcije i fotelje nisu važne predsjednik Opštine Budva Marko Carević i predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović obmanjuju cjelokupnu budvansku i crnogorsku javnost, ostavkama koje, kako kažu, danas ne važe - navodi se u saopštenju koje je medijima poslala Crnogorska, a koje zajednički potpisuju nezavisni odbornik Stevan Džaković i predsjednik odbora Crnogorske u Budvi, Vladimir Bulatović.

U saopštenju se navodi da su se oglasili jer imaju obavezu i odgovornost da građanima razjasne odnose u budvanskom lokalnom parlamentu.

Carević i Radović, kako se navodi u saopštenju koje potpisuju nezavisni odbornik i predsjednik OO Crnogorske, pored navedenog zakazuju sjednicu SO Budva za 29. maj "suprotno volji deklarisane većine koja postoji u lokalnom parlamentu, većinom na kolegijumu koja je manjima u skupštini."

Stevan Džaković
Džaković(Foto: Zoran Đurić)

"Jedan od osnovnih postulata našeg političkog djelovanja je da se naši funkcioneri uzdržavaju od javnog komentarisanja tema i pitanja i učestvovanja u događajima čija bi posljedica mogla da bude povreda nacionalnih, etničkih ili vjerskih sentimenata građana Budve i Crne Gore uz puno poštovanje Ustava i zakona Crne Gore. Obzirom na osjetljiv momenat za sveukupni razvoj crnogorkog društva i države, uticajem retrogradnih politika, dužni smo da odgovornim pristupom spriječimo dalje podjele koje nas vraćaju u prošlost, te nećemo komentarisati teme  koje pokušavaju da se nametnu u skupštini, a vezane su za vjerska pitanja. Teme koje su nama kao građanima Budve važne su: tehnička pitanja ko vodi izvršnu i zakonodavnu vlast, na koji način se upravlja novcem gradjana Budve, koji su projekti prioritetni za razvoj našeg grada, kako pomoći privrednicima u ovom osjetljivom momentu", navodi se u saopštenju.

Tako je, kako navode, bilo od osnivanja Crnogorske. "Ostajemo pri tim stavovima pa da ćemo svake nedelje imati smjenu vlasti. Odbornik Stevan Džaković je jedan od poznatih protivnika prethodne i svih korupcionaških vlasti, saglasan sa gore navedenim postulatima. Čast nam je da budemo na istoj ispravnoj strani u ovom momentu", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas