MITROPOLIT CRNOGORSKO-PRIMORSKI O IZJAVI PREDSJEDNIKA CRNE GORE

Amfilohije: Đukanović propovijeda satansku Crkvu i hoće Crnu Goru da pretvori u demonsku, satansku zajednicu

Amfilohije je istakao da vlast danas "ponovo skreće na bezbožni, satanski, antibožji, antihristovski put"
41516 pregleda 255 komentar(a)
Mitropolit Amfilohije, Foto: Boris Pejović
Mitropolit Amfilohije, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.05.2020. 14:48h

Mitropolit crnogorsko-primorski (MCP) Amfilohije kazao je da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović "propovijeda satansku Crkvu i hoće Crnu Goru da pretvori u demonsku, satansku zajednicu”.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je da se ne osjeća odgovornim zbog produbljivanja podjela u Crnoj Gori i istovremeno iznio niz oštrih ocjena na račun Mitropolije crnogorsko-primorske i dijela opozicije.

Amfilohije je kazao da "bezbožnici koji se odriču ćivota Svetoga Petra Cetinjskoga i krštene Crne Gore i svih Crnogoraca, svih Srba kroz vjekove, hoće da stvaraju svoje satanske crkve."

Amfilohije je istakao da vlast danas "ponovo skreće na bezbožni, satanski, antibožji, antihristovski put, antipetrovski, antisvetosavski, antipetronjegoševski put, ali da je svetinja moćna i neprolazna te da “Pitagori i Epikuru grabe iskru nebu božanstvenu i sele je u skotsko mrtvilo” (Luča Mikrokozma):"

“To je ono što radi danas vlast u Crnoj Gori, seli Crnu Goru u skotsko mrtvilo, ništavilo, i u isto vrijeme temelji budućnost Crne Gore na bogoubilaštvu i bratoubilaštvu, na onome što je urađeno ovdje u vrijeme i poslije Drugoga svjetskoga rata. Na tome temeljiti budućnost Crne Gore to može samo neko ko je izgubio pamet, ko je satanizovan.”

Amfilohije je dodao da oni koji danas upravljaju sudbinom ovog naroda "nastavljaju bezbožni, satanski put gonitelja Hristovih, put Pilata, put ondašnjih Jevreja koji su razapeli Hrista, put bezbožnika koji su utamničili Lovćenskog Tajnovidca."

“Oni tim putem hode odričući se puta kojim je krenuo ovaj narod i prostor još apostolskih vremena pa nastavio do i posle Sv. Save, i nastavio Svetim Petrom Cetinjskim Čudotvorcem i Petrom Lovćenskim Tajnovidcem. Odričući se toga puta koji vodi u život vječni, kao i ćivota Sv. Petra Cetinjskoga, i pljujuću u suštini na Svetoga Petra Lovćenskog Tajnovidca, niko od njih, pa ni predsjednik Crne Gore, praktično do danas, nije došao u ove dane da uzme blagoslov od Svetoga Petra Cetinjskoga jer on za njih ne predstavlja ništa.”

Dalje je istakao da predsjednik "hoće Crnu Goru da ponovo povode bespućem, vraćajući se Pitagori i Epikuru koji grabe “iskru božansku u skotsko je seleći mrtvilo”, hodeći putem koji vodi u smrt i prolaznost, ništavilo."

“Međutim, taj put koji vodi u život vječni i oni koji su putevoditelji toga puta od vremena mnogostradalnoga Jova preko svih proroka do Hrista Gospoda, koji je taj put istina i život, i svih svetih ljudi koji su se saraspinjali Hristu kroz vjekove, ali zato i bili svjedoci Njegovoga čudesnoga vaskrsenja, taj put je jedini pravi istinski put Crkve Božije – Crkve Hristove.”

Iz MCP je rečeno da je Amfilohije položio nadu u "Gospoda da će se sadašnja crnogorska vlast, koja se zaklinje, i ovih dana se ponovo zaklela, u te vrijednosti Franje Josifa i njegovoga kaplara, vratiti putu Svetoga Petra Cetinjskoga Čudotvorca i Svetoga Petra Lovćenskoga Tajnovidca, koji je jedini istinski put koji vodi u život vječni, i napaja ljude životom i vodom vječnom."

“Istinska, prava Evropa nije Franja Josif, ni Napoleon, ni Hitler i njihovi duhovni i moralni naslednici, nego Evropa apostola Petra i Pavla, to je put svetih velikih episkopa rimskih Klimenta i Grigorija Dvojeslova, Benedikta Nurskijskoga, Sv. Franje Asiškoga, Evropa Šekspira i Danteta. To je Evropa, istinska, prava, to su evropske vrijednosti.”

Amfilohije je rekao da je Crna Gora Svetog Petra Cetinjskog - istinska Crna Gora. Dodao je da ta Crna Gora "nikada nije išla bespućem nego putem koji vodi u život vječni."

Preporučujemo za Vas