Džaković: Opozicija nije ispunila moj uslov za otvorene liste; Demokrate: Potpisi su zavedeni u skupštinskoj službi

Odbornik je kazao da su poslanici iz redova Demokrata pokazali papir sa potpisima, koji nije zaveden u skupštinskoj službi

23471 pregleda 354 reakcija 36 komentar(a)
Džaković, Foto: Luka Zeković
Džaković, Foto: Luka Zeković

Nezavisni odbornik Stevan Džaković kazao je da predstavnici opozicije nijesu ispunili ono što je bio njegov uslov za otvorene liste.

On je kazao da su poslanici iz redova Demokrata pokazali papir sa potpisima, koji nije zaveden u skupštinskoj službi.

"Poslanici DF i URA su uredno zaveli svoje potpise i pitam se zašto im je trebalo skoro četiri godine. Znači li to da samo kada je pristup nekoj kasi ugrožen, kao što je budvanskoj, oni reaguju”, kazao je Džaković i dodao da nema nikakvu obavezu prema njima, nakon svega što su učinili njemu i njegovoj porodici.

Iz Demokratske Crne Gore kazali su da je Džaković slagao i da su oni zaveli potpise u skupštinskoj službi, te da je na ovaj način želio da opravda korupciju.

Dokument Demokrata sa potpisima
Dokument Demokrata sa potpisimafoto: Vuk Lajović

Nezavsini odbornik u Skupštini opštine (SO) Budva Stevan Džaković poručio je prošle sedmice predsjednicima DF i Demokratske Crne Gore, Andriji Mandiću i Aleksi Bečiću kao i ostalim predsjednicima parlamentarnih stranaka u Crnoj Gori da sa svim njihovim poslanicima potpišu Predlog izmjene izbornog Zakona koji je u Skupštinu Crne Gore prije dvije godine predao poslanik Aleksandar Damjanović.

Nakon toga Pokret za promjene (PzP), koji je i član DF objavio je dokument Skupštine Crne Gore iz koga se vidi da većina poslanika iz vladajuće koalicije nije bila spremna da podrži predlog da izborne liste budu otvorene.

Poslanici Demokratskog fronta (DF) potpisali su dokument kojim podržavaju otvorene izborne liste, saopšteno je danas iz tog političkog saveza. DF je dokument sa potpisima dostavio predsjedniku Skupštine Crne Gore, Ivanu Brajoviću. Kako je saopšteno iz DF, poslanici tog političkog saveza podržavaju Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izboru odbornika i poslanika koji je predložio nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović, a kojim se definiše uvođenje otvorenih lista.

I potpredsjednik Demokratske Crne Gore i odbornik u budvanskom parlamentu Dragan Krapović kazao je u utorak u emisiji "Reflektor" na Televiziji Vijesti da su poslanici te partije potpisali predlog nezavisnog poslanika Aleksandra Damjanovića o izmjenama Zakona o izboru odbornika i poslanika koji predviđa otvorene liste.

I građanski pokret URA saopštio je da je od početka svog osnivanja u program partije uvrstio uvođenje otvorenih lista koje bi, po njihovom mišljenu, "srušile partijsku državu, povećale odgovornost samih poslanika i omogućile veći stepen neposredne demokratije, kazali su danas iz ove partije."

Bonus video: