DF Budva: Divanović je samozvani predsjednik Opštine, DPS pokazala demokratiju iz zlatnog doba Čaušeskua

"Danas smo u Budvi na djelu vidjeli kako DPS zamišlja "evroatlantsku" demokratiju u koju nas ubjeđuje danima misleći da smo se svi najeli bunike kao njihova vedeta, samoproglašeni predsjednik Opštine Nikola Divanović"

10611 pregleda 35 reakcija 34 komentar(a)
DF Budva, Foto: DF
DF Budva, Foto: DF

Budvanski odbor Demokratskog fronta (DF) poručio je da je Nikola Divanović (DPS) samozvani predsjednik Opštine Budva, a da je Demokratska partija socijalista (DPS) u Budvi pokazala demokratiju iz zlatnog doba režima bivšeg lidera Rumunije, Nikolaea Čaušeskua.

Današnju sjednicu SO Budva obilježio je haos.

Poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Nikolu Divanovića, nova odbornička većina u Skupštini opštine (SO) Budva, danas je izabrala za predsjednika Opštine Budva, a Anđelu Ivanović (Crnogorska) za predsjednicu SO Budva.

Njih je izabralo 17 odbornika - 12 odbornika Demokratske partije socijalista (DPS), tri Crnogorske, jedan iz redova Socijaldemokrata (SD) i nezavisni odbornik Stevan Džaković.

Divanović tvrdi da je legitimni predsjednik Opštine Budva i između ostalog je poručio da kod njega nema revanšizma.

"Danas smo u Budvi na djelu vidjeli kako DPS zamišlja "evroatlantsku" demokratiju u koju nas ubjeđuje danima misleći da smo se svi najeli bunike kao njihova vedeta, samoproglašeni predsjednik Opštine Nikola Divanović. Ta demokratija potpomognuta pendrecima i suzavcima više je podsjećala na zlatno doba vladavine Čaušeskua nego na državu koja teži članstvu u Evropskoj uniji (EU). Ne možemo da se ne zapitamo da li DPS i njihova metla Divanović baš toliko konzumiraju robu koja se prometuje prekookeanskim brodovima, koji često budu zadržani u nekoj svjetskoj luci zato što ta roba baš i nije legalna, da ne vide da ih građani jednostavno neće", navodi se u saopštenju DF Budva.

Oni su upitali "da li je moguće da se samoizabrani predsjednik Opštine ušunjao iza leđa građana da bi zauzeo funkciju iz koje su on i svi njegovi drugari katapultirani 2016.godine?".

"Sin čuvenog Srbina, osnivača Narodne stranke danas pristaje da bude cirkuska marioneta izopštena iz Crkve i čovjek koji je toliko bestidan ili drogiran da Mila Đukanovića poistovjećuje sa Svetim Petrom Cetinjskim. Smijurija od uzurpatora funkcije gradonačelnika danas može svojom sumanutom ideologijom biti predsjednik samo Stevanu Džakoviću sa kojim dijeli iste tikove i iste nebulozne misli. Lakrdija od sklepane većine će vjerovatno svojom "stručnošću" imati šta da polaže građanima koji već zabrinuto čekaju jesen - posebno u domenu prodaje pljeskavica za šta ne sumnjamo da će Snežana Kuč dati ozbiljnu ekspertizu", poručuju iz DF Budva.

Kako dodaju "danas Budvane demokratiji uči odiva Borilovića koja osim što krade odbornike, krade i prezime lažno se predstavljajući i glumeći branitelja "svega Crnogorskog" iako i ona i branitelji, ta simpatična ekipica dovucana sa svih strana misle da Budvu treba braniti od Budvana kao što su nekada branili Dubrovnik od Dubrovčana".

"Doduše bilans im je uspješniji, jer su dovukli 500 policajaca, 10 službenih pasa za otkrivanje narkotika, odbranu i napad, preko 100 uhapšenih i procesuiranih, 30 prebijenih što javno, što u podrumima policijske stanice, preko 100 ispaljenih patrona suzavaca - dakle bukvalno su morali da uhapse Opštinu i demonstriraju golu silu da bi par izgubljenih lujki privremeno sjelo u fotelje. Inače, pošto ova ekipa uzurpatora voli da potencira svoju NATO opredijeljenost - da ih obavijestimo da rođena sestra jednog od mučki prebijenih ljudi radi u Pentagonu, te da su o ovim dešavanjima obaviještene visoke adrese u inostranstvu. Nismo sigurni da će se ova pendrek demokratija previše dopasti partnerima Crne Gore. Ovoj grupici samozvanaca koji ne prezaju ni od čega da bi se dočepali fotelje makar na 15 minuta poručujemo da smo tek počeli. Da ni pendreci ni suzavci neće zaustaviti poruku koju šaljemo. Do zadnjeg dana ćete morati da držite Opštinu uhapšenom a kada sve prođe i ponovo vratimo Budvu, ali i Crnu Goru - vas ćemo privesti poznaniju prava jer ćete odgovarati za sve one suze, modrice i traume koje ste priredili svojim sugrađanima, a za koje ste doveli policijske i parapolicijske snage iz Podgorice, Nikšića, Bijelog Polja, Berana i ZIKS-a da odrade prljavi posao umjesto vas", ističe se u saopštenju DF Budva.

Navode i da "nema zaborava i nema predaje".

"Narod vas je već zapamtio kao lopove jer ste im 200 miliona ukrali. A sada će vas narod pamtiti i kao izrode spremne da potegnu oružje na svoje kumove, rođake, prijatelje, braću i sugrađane. Sa svim ovim bestijalnostima koje ste uradili u posljednjih mjesec dana, građanima ste još jednom otvorili oči i pokazali pravo lice. Zbog toga ćete biti izvrnuti iz fotelja naglavačke i to voljom građana koja će biti ubjedljivija nego ona 2016. godine", zaključuje se u saopštenju DF Budva.

Bonus video: