SNP: Đukanović pokazao nervozu, paniku i strah

Predsjednik je, kako navode iz SNP-a, govoreći o ekonomskim prilikama u Crnoj Gori pokušavao da sve finansijske probleme u državi svali na pandemiju koronavirusa

4498 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Arhiva Vijesti
Foto: Arhiva Vijesti

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je u posljednjem televizijskom nastupu pokazao nervozu, paniku i strah, što je bilo vidljivo svakom građaninu koji ga je pratio, ocijenili su iz Socijalističke narodne partije (SNP). Đukanović je, kako dodaju, govoreći o ekonomskim prilikama u Crnoj Gori pokušavao da sve finansijske probleme u državi svali na pandemiju koronavirusa i uporno izbjegavao da prizna bilo kakvu odgovornost za "katastrofalnu tridesetogodišnju ekonomsku politiku koju vodi njegova partija".

"Iako je nekoliko puta potencirao da država nije nijedan dan zakasnila u servisiranju svojih obaveza, te da Crna Gora nema ništa viši javni dug od država EU, jasno je da Đukanović više nema ni vizije, ni plana, ni programa, ni strategije kako da državu izvuče iz ponora u koji ju je uvalio zajedno sa svojim saradnicima, familijom, prijateljima i kumovima. Iskoristio je priliku i da zaprijeti zaposlenima u državnoj administraciji da moraju donositi odluke koje će ići u pravcu olakšavanja poslovanja biznismenima i uklanjanja biznis barijera ili mogu da ostanu bez posla. Da li je Đukanović zaista nezadovoljan radom onih koje je sam postavio ili se radi o populističkoj priči uoči izbora, ostavljamo građanima da procijene", navode iz SNP-a.

Iz te partije poručuju da predstojeći izbori 30. avgusta nisu obični izbori, već da se na njima odlučuje "sudbina svih naših građana, države, crkve i svetinja koje su nam preci ostavili i kojima se ponosimo".

"Trideseti avgust je šansa za spas naše zemlje i tog dana nemamo pravo na grešku, nemamo pravo da ostanemo kući i da prećutimo sve ono što nam se dešava poslednjih decenija. Naša djeca i djeca naše djece pitaće nas jednog dana gdje smo bili kada se odlučivalo o njihovoj sudbini i sudbini onog najvrednijeg što imamo", zaključeno je iz SNP-a.

Bonus video: