PREDALI LISTU

Odžić: SDP će iskoristiti snagu da više nikad ne dozvoli da Budvom upravlja kriminalna organizacija

Prema riječima Odžića SDP ima isti cilj, misiju kao i prije 20 godina, kao i 2016.

4858 pregleda 32 reakcija 14 komentar(a)
Sa predaje liste u Budvi, Foto: Vuk Lajović
Sa predaje liste u Budvi, Foto: Vuk Lajović

Socijaldemokratska partija Crne Gore nastupiće na lokalnim izborima u Budvi samostalno, a nosilac izborne liste izborna “ SDP – Jaka Budva!” Je Petar Odžić.

Lista je danas predata Opštinskoj izbornoj komisiji. Nakon Odžića na listi slijede Mihailo Đurović, Slavko Đukanović, Sandra Radulović, Jovo Perović, Luka Osmić, Dunja Dragović, Srđan Duletić, Seka Slavković, Gojko Božović, Marko Marković, Bose Anđušić,Nikola Joković, Denis Kurtović, Ksenija Vukadinović, Mirko Savićević, Nikola Bušković, Dušan Marotić, Božana Lazović, Milorad Malovrazić, Marinko Aleksić, Magdalena Novaković, Luka Pavićević, Aleksandar Zec, Milka Jovanović, Enes Nurković, Mileva Kapiteli, Dragana Zec, Radovan Radulović, Radojka Mijanović, Slavica Lakićević, Jovo Zenović i Branka Dapčević,

Odžić je rekao da ima čast da je na listi na kojoj je 40 Odsto pripadnica nježnijeg pola, petina je mlađih od 30 godina, a dvije trećine su visokoškolvi.

“Takođe na ovim izborima imaćemo najmlađeg nosioca liste na lokalnim izborima. SDP je možda jedina partija koja sa ovolikim stažom u vlasti u Budvi, može da se pohvali sa svim svojim kadrovima, svim odbornicima, kao i svim što su u proteklom periodu uradili. Osvrnuo bih se na protekli četvotogodišnji period gdje je SDP dala najveći doprinos konsolidaciji javn ih finansija, vraćanju više od 35 miliona zaostalih dugova, i povećanju svih lokalnih javnih prihoda za preko 40 odsto”, kazao je Odžić.

Napomenuo je da potpisivanjem koalicionog sporazuma 2016, "obavezali smo se da identitetska pitanja stavimo po strani i da se bavimo samo krucijalnim pitanjima važnim za građane Budve."

“Nažalost vrijeme je pokazalo da neki od naših koalicionih partnera tu obavezu nisu ispunili, pa su nacionalne, partijske i rekao bih, jednovjerske interese stavili ispred interesa svih građana Budve i Crne Gore”, naglasio je on.

Prema riječima Odžića SDP ima isti cilj, misiju kao i prije 20 godina, kao i 2016.

“SDP će na ovim izborima pokazati svoju snagu i tu snagu će iskoristiti da više nikad ne dozvoli da Opštinom upravlja bilo koja kriminalna organizacija, da Opštinom upravljaju obrazovani, a ne neobrazovani ljudi da se na vlast dolazi izbornom voljom građana a ne kupovinom odbornika. Takođe, cilj SDP biće dalja konsolidacija javnih finansija, stavljajući akcenat na održivi turizam i prostorno planiranje u domenu moći jedne lokalne samouorave. Prevashodni cilj SDP na lokalnom i državnom nivou biće pravljenje gradjanskigdruštva. Budva mora biti gradjanska sredina, da svi imamo jednaka prava bez obzira na to kojoj vjeri i naciji pripadali, kom se bogu molimo i koje smo boje kože, ono što najmanje treba da interesuje kojoj političkoj partiji pripadamo. Nastavićemo jačanje Budve, jer samo jaka Budva znači jaka Crna Gora”, zaključio je Odžić.