Pejović obezbjeđenju: Još nekoliko dana ste tu i pakujte kofere

Carević je ponovo insistirao da mu se dostavi papir kojim se ne dizvoljava ulazak odbornika i funkcionera na radna mjesta

6838 pregleda 106 reakcija 20 komentar(a)
Carević jutros ispred Opštine, Foto: Vuk Lajović
Carević jutros ispred Opštine, Foto: Vuk Lajović

Kordon privatnog obezbjeđenja i jutros je u Budvi spriječio čelnike Demokratskog fronta i Demokrata Marka Carevića i Mijomira Pejovića da sa odbornicima te dvije partije uđu u skupštinsku službu. Carević je ponovo insistirao da mu se dostavi papir kojim se ne dizvoljava ulazak odbornika i funkcionera na radna mjesta.

Pejović je poručio pripadnicima privatnog obezbjeđenja da su tu još samo nekoliko dana.

“Poslije pakujte kofere, da se vraćate odakle ste došli. Počnite da pakujete kofere, dosta ste ljetovali. Vjerujem da vam je ovo ljeto ovdje bilo lijepo. Ono što možete računati da više u toj ulozi ovdje se više nećete pojavljivati. Možete da dolazite kao turisti.

Carević im je kazao da su “ispisali lijepu istoriju Budve”.

“Radili ste odgovorno, pošteno, dostojanstveno, svaka čast. Tako se država vodi, tako se institucije poštuju, takva je vladavina prava pokazana u Budvi u najvećem svjetlu”, kazao je ironično Carević.

Liješević pozvao glasače DPS na preobraženje

Kandidat za odbornika liste “Za budućnost Budve - Marko Bato Carević”, Luka Liješević poručio je svima koji su iskreno glasali za DPS da je danas na Preobraženje gospodnje trenutak da se preobrate".

“Htio bih na današnji dan, na Preobraženje gospodnje da se obratim građanima koji su iskreno dali glas DPS. Dragi sugrađani i sugrađanke, da li ste se osjetili loše zbog nepočinstava DPS, ako ste u jednom trenutku osjetili gorčinu i stid, znog nasilnog preuzimanja vlasti i demonstracije sile nad građanima Budve. Bog najviše voli dvije stvari, to su pokajanje i oprost. Niti ste toliko grešni da bog zna kako treba da se kajete, a niti smo mi toliko pravedni da smijemo da zahtijevamo od nekoga oprost. Ta kategorija se danas zove preobraženje. Ja vas pozivam da se nasamo danas nađete sa svojom savješću i da napraviti retrospektivu što se dešavalo i da kao što se gospod Bog na današnji dan preobrazio u čovjeka i da se vi preobrazite u čovjeka koji je spreman da zbaci teret sa svoje duše i leđa. Pozivam vas na preobraženje otvorenog srca”, poručio je Liješević.

Garčević: Vasojevići podržavaju Carevića

Radko Garčević iz Mutina koji živi i radi u Budvi, dao je podršku Marku Careviću, navodeći da se uvijek ljudima sa sjevera pomagao kada su bili u problemu.

“Obraćam se u ime ljudi koji dolaze sa sjevera Crne Gore. Dolazim iz Murine, prije dvije sedmice našu malenu varošicu je posjetio jedan, teško je reći čovjek. I umjesto da se pokloni sjenima nastradale djece, ne, on je to izbjegao i svoje obraćanje počeo nekim obećanjima u koje ni sam ne vjeruje. To mu Vasojevići nikada neće oprostiti. Za razliku od nepomenika, Vasojevićinse posebno zahvaljuju Careviću da kada je bio na Murinu, posjetio je grobove unesrećene djece“, kazao je Garčević i aludirajući na premijera dodao:

“Taj isti čovjek je nekoliko dana nakon Murina došao u Budvu i umjesto da se svima vama pojedinačno izvini za bezočnu krađu vlasti, on je nas napao da smo mi krivi što branimo Ustav i pravo. Dobro nas nije poput njegovog šefa nazvao četom luđaka. Ali kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom”, poručio je Garčević

Bonus video: