"PROVIDNA PRIČA O KREDITU NA 30 GODINA"

Crno na bijelo: Neka Milo i Ana Đukanović dokažu porijeklo 900 hiljada za stan na Menhetnu

"svi znamo da Banke ne daju kredit ukoliko se ne garantuje makar duplo tolikim iznosom imovine, ukoliko je uopšte i bilo kredita za kupovinu ovog stana. Sve to pokazuje da su Ana Đukanović i Mehmed Kolarević priznali da su oni dali novac za kupovinu stana, kao i da su raspolagali ogromnim kapitalom, čim su mogli priuštiti toliki novac za stan na Menhetnu"

28516 pregleda 56 reakcija 35 komentar(a)
Foto: Crno na bijelo
Foto: Crno na bijelo

"Zaista nismo ni mislili da je Edin Kolarević, sestrić Mila Đukanovića i sin glavne akterke afere "Telekom", stan na Menhetenu od 900 hiljada dolara kupio od svojih "krvavo zarađenih" para, jer je i djetetu iz vrtića jasno da ih sa 23 godine nije ni mogao imati. I naravno da će sada roditelji pokušati da odbrane sina, kojeg su svjesno upetljali u svoje sumnjive poslove, ne shvatajući da platformu "Crno na bijelo" ne interesuje momak od 23 godine, već sistem koji mu omogućuje da u tim godinama okreće milione nepoznatog porijekla, dok mu majku pravosudni organi više država sumnjiče za kontroverzne poslove i nelegalna primanja u privatizaciji Telekoma", ukazali su u platformi "Crno na bijelo".

Platforma "Crno na bijelo" prezentovala je dokument koji, kako tvrde, pokazuje Edin Kolarević posjeduje stan u Njujorku na Menhetnu u vrijednosti od 900.000 dolara.

Njegov otac, Mehmed Kolarević danas je pojasnio da je stan kupio na kredit uzet kod Hypo Alpe Adrija Banke iz austrijskog Klagenfurta, 23. aprila 2006. na period od 30 godina.

"Kredit uredno vraćam i ostalo je još oko 40 odsto da se vrati. Neistine, konstrukcije i insinuacije u tekstu objavljenom 21.08.2020. su sramne", kazao je on.

"Priča oko 30 godina kredita je providna i ima za cilj samo da izazove nekakvo sažaljenje, jer prije svega nije dokazano - za šta je kredit uopšte i uzet, te da li je namjenski podignut baš za kupovinu tog stana. A da ne pričamo o tome, kako nema ni hipoteke nepokretnosti, ukoliko je navedeni kredit podignut isključivo za kupovinu skupocjenog stana. Uostalom, svi znamo da Banke ne daju kredit ukoliko se ne garantuje makar duplo tolikim iznosom imovine, ukoliko je uopšte i bilo kredita za kupovinu ovog stana. Sve to pokazuje da su Ana Đukanović i Mehmed Kolarević priznali da su oni dali novac za kupovinu stana, kao i da su raspolagali ogromnim kapitalom, čim su mogli priuštiti toliki novac za stan na Menhetnu. Međutim, najvažnije je to što nisu dokazali porijeklo imovine, osim isprazne priče o kreditima, kojom se uostalom branio i član njihove porodice, Milo Đukanović", ukazali su u platformi "Crno na bijelo".

U platformi "Crno na bijelo" podsjećaju da je predsjednik DPS-a i ujak Edina Kolarevića, Milo Đukanović "prošao sa aferom oko kredita, koju je ranije objavio biznismen i Đukanovićev dojučerašnji prijatelj, Duško Knežević".

"Ukoliko je porodica Đukanović još 2006. godine raspolagala tolikim kapitalom, da je mogla kupovati stanove po svjetskim prijestonicama i trošiti milione eura na slične aktivnosti, onda građani mogu samo zamisliti koliki kapital posjeduju danas. Nije valjda da su svi građani/ke Crne Gore ostali nesposobni, a da porodica Đukanović toliko napredna da u jednoj ovako osiromašenoj zemlji ostvari toliki kapital", ukazali su u platformi "Crno na bijelo".

Oni opet ističu da će prvi potez platforme "Crno na bijelo", nakon osvajanja vlasti i konstituisanja ekspertske Vlade, biti usvajanje Zakona o porijeklu imovine svih funkcionera i povezanih lica, kako bi se konačno izvele na čistac sve sumnjive transakcije i svi koruptivni poslovi.

"Pa neka onda, pred nezavisnim institucijama, svi koji su se ogriješili o budžet Crne Gore i koji su učestvovali u pohari naših resursa, dokazuju - crno na bijelo, odakle im svaki cent nelegalno stečene imovine. Počev od sadašnjeg predsjednika DPS-a Mila Đukanovića, pa do svih njegovih tajkuna, prijatelja i parazitskih partijskih kadrova. Zakon mora biti jednak za sve, a svaki nelegalno stečeni cent se mora vratiti u budžet Crne Gore. Tako se čuva država Crna Gora i tako se odgovorno upravlja njenim resursima", naveli su iz platforme “Crno na bijelo”.

Podsjećaju da je "upravo zbog svih tih planova, kao i zbog otkrivanja i dokumentovanja brojnih afera, Građanski pokret URA nedeljama glavna i jedina meta dvorskih medija i partija vlasti, ali da ih ništa "neće skrenuti sa puta oporavka Crne Gore i konačne demokratizacije društva"".