Performans mladih Nove srpske demokratije: Alarmantno stanje u gradu pod Trebjesom

Prema riječima Nikole Goranovića nedostatak radnih mjesta doveo je do toga da „se Nikšić tretira kao grad penzionera i grad socijale“
97 pregleda 7 komentar(a)
NOVA mladi performans, Foto: Svetlana Mandić
NOVA mladi performans, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 25.01.2018. 12:42h

Članovi Kluba mladih nikšićke Nove srpske demokratije, njih dvadesetak, okupili su se u pet do 12 ispred zgrade Opštine Nikšić kako bi ukazali na, prema njihovim riječima, alarmantno stanje u gradu pod Trebjesom.

„Okupili smo se kako bi našim sugrađinima, prvenstveno mladim ljudima, skrenuli pažnju i pozvali ih da se probude. Nikšić je nekada bio grad uspješne privrede. Danas nažalost sve više ljudi odlazi iz ovog grada. Prema poslednjim podacima Nikšić godišnje napusti oko 700 građana, imamo i negativan prirodni priraštaj što najbolje svjedoče osnovne škole u našem gradu koje iz godine u godinu upisuju vidno manji broj prvaka“, kazala je Nikolina Babović.

Prema riječima Nikole Goranovića nedostatak radnih mjesta doveo je do toga da „se Nikšić tretira kao grad penzionera i grad socijale“.

„Stoga i ne čudi što Nikšić sve više napuštaju mladi ljudi. Glavi krivac za sve ovo je vlast koja već tri decenije kroji našu sudbinu. Posebnu odgovornost za to imaju upravo Nikšićani koji su za svo to vrijeme vodili najveće državne funkcije. Zbog toga Nikšićani imaju posebnu obavezu i odgovornost da se pokrenu i okrenu leđa ovom režimu. Sugrađani, vratimo gradu čast, jer on je dio nas“, poručio je Goranović. Upravo to je i bila centralna poruka pomenutog performansa. Na velikom transparentu je pisalo „Nikšić nestaje, vratite gradu čast jer je dio nas“, a na manjim – „Pokreni se“, „Grad socijale“ i „Grad penzionera“.

Bonus video: