"usvojili vrijednosti za koje smo se mukotrpno borili"

Živković: Sporazum tri koalicije dobar, prihvatili politiku DPS

Živković je kritikovao odluku nosioca liste kolacije “Za budućnost Crne Gore“ Zdravka Krivokapića da bojkotuje Javni servis zbog njihovog, kako je on ranije saopštio, neprofesionalnog izvještavanja

25689 pregleda 366 reakcija 95 komentar(a)
Živković, Foto: DPS
Živković, Foto: DPS

Kandidat za poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković pohvalio je sadržaj sporazuma koji su potpisali lideri koalicija "Za budućnost Crne Gore", "Mir je naša nacija" i "Crno na bijelo", navodeći da mu je drago što su, kako tvrdi, prihvatili politiku te partije:

"Što se samog sporazuma tiče, apsolutno nam je drago da je opozicija u Crnoj Gori nakon više od 15 godina prihvatila politiku DPS i usvojila vrijednosti za koje smo se mukotrpno borili - od nezavisnosti, državnih simbola, priznanja Kosova, članstva u NATO i Evropsku uniju. Svakako bi bilo bolje i za njih i za ukupni politički ambijent da su mnogo ranije, a ne pod pritiskom, prepoznali značaj tekovine odgovorne državne politike predvođene DPS, umjesto što su permanentno opstruirali i rušili, sve ovo u šta se danas kunu," navodi on.

Živković je kritikovao odluku nosioca liste kolacije “Za budućnost Crne Gore“ Zdravka Krivokapića da bojkotuje Javni servis zbog njihovog, kako je on ranije saopštio, neprofesionalnog izvještavanja.

Živković je ocijenio da je nepojavljivanje Krivokapića na dogovorenom intervjuu na Javnom servisu pokazatelj konfuzije koja vlada u redovima tog saveza nakon "potpisivanja čuvenog sporazuma".

"Naime, koristeći priliku da dok su Mandić i Knežević na brifingu u Srbiji, potpiše sporazum, Krivokapić je razjario biračko tijelo DF-a i prema njihovom tumačenju, počinio najveću postizbornu prevaru ikada viđenu u Crnoj Gori. U sličnom tonu reaguju i beogradski tabloidi, dok se iz krugova bliskim rukovodstvu ovog pokreta, pokušava smiriti “baza” objašnjenjem da je sporazum iznuđen potez, a da će u nekoj nedefinisanoj budućnosti, stavku po stavku, iz svog iznevjerenog anticrnogorskog manifesta, ispunjavati. Zbog svega navedenog, kao okrivljenom kojem treba vremena da smisli odbranu pa se u međuvremenu brani ćutanjem, Krivokapiću su njegovi medijski savjetnici zabranili pojavljivanje na RTCG-u, kako ne bi dodatno pogoršao stanje poslije totalne konfuzije koja je nastala u redovima koalicije", saopštio je Živković.

Preporučujemo za Vas