Kovačević: Ljudi iz tima Krivokapića kroz javne nastupe da ne kvare odnos buduće vlasti sa Srbijom

"Nije prirodno da posle izbora negativne komentare na račun predsjednika Srbije iznose i Milo Đukanović i savjetnici profesora Krivokapića i to u oba slučaja bez dokaza"

40833 pregleda 525 reakcija 68 komentar(a)
Kovačević, Foto: Boris Pejović
Kovačević, Foto: Boris Pejović

Poslanik koalicije Za budućnost Crne Gore, Marko Kovačević "krajnje dobronamerno", zamolio je ljude iz tima nosioca liste "Za budućnost Crne Gore i mandatara za sastav nove Vlade, Zdravka Krivokapića, da kroz svoje javne nastupe "ne kvare odnos buduće vlasti u Crnoj Gori sa Srbijom".

Srećko Crnogorac, savjetnik za politiku i međunarodne odnose Zdravka Krivokapića u emisiji "Načisto" na TV Vijesti, između ostalog je rekao da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović "dva kraka iste hobotnice". On je istakao i daje to njegovo privatno mišljenje.

"Mi smo se svi, uključujući i profesora Krivokapića, u kampanji obavezali i obećali građanima da ćemo kao vlast imati najbolje moguće odnose sa svima u regionu, a poseban akcenat je stavljen na Srbiju. Zato nam ne koristi da se upuštamo u paušalne ocjene o odnosima predsjednika Srbije sa Milom Đukanovićem, za koje nisu izneseni jasni i konkretni dokazi. Dobro bi bilo da se makar koristi jednak aršin, da ako niko od savjetnika profesora Krivokapića nije javno negativno komentarisao direktnu, javno vidljivu i nedvosmislenu podršku pred izbore Edija Rame, premijera Albanije, Milu Đukanoviću niti ih proglasio za dva kraka iste hobotnice, poštujući tako građane Crne Gore albanske nacionalnosti, da to onda ne radi ni kada je u pitanju predsjednik Srbije", napisao je Kovačević na svom Facebook profilu.

Dodao je da to "nije u interesu najvećeg broja glasača naše koalicije koji su mahom Srbi i žele da odnosi sa Srbijom budu bolji nego za vrijeme Đukanovića".

Ističe i da se ti odnosi poboljšali te da oni moraju biti ostvareni kroz dobru i relaksiranu komunikaciju sa najvažnijim državnim adresama u Srbiji.

"Nije prirodno da posle izbora negativne komentare na račun predsjednika Srbije iznose i Milo Đukanović i savjetnici profesora Krivokapića i to u oba slučaja bez dokaza. To može da priliči ljudima koji bez obaveza prema državi i čitavom društvu u skladu sa svojim subjektivnim osjećajem neobavezno komentarišu takve stvari u ličnim razgovorima ili preko društvenih mreža ali ne i onima koji žele da na ozbiljan način vode međunarodnu politiku Crne Gore u periodu pred nama. Neophodno je napraviti diskontinuitet od politike DPS-a da se kroz javne istupe prave iritacije na račun Srbije i onih koji je predstavljaju a sa kojima kao vlast na međunarodnom planu treba da bilateralno sarađujemo u budućnosti, na obostranu korist građana naše dvije zemlje", naveo je između ostalog Kovačević.

Bonus video: