Demokrate Kolašin: Đukićevi propusti i ugrožavanje zdravlja građana razlozi za ostavku

"Nakon što Opštinski tim mjesecima nije radio ništa onda je naknadnom pameću odlučeno da se sva krivica svali na ugostiteljske radnike, kojima je u međuvremenu povećano i plaćanje boravišne takse od strane DPS-GB-SD vlasti", navodi se u saopštenju

6330 pregleda 15 komentar(a)
Demokrate Kolašin, Foto: Demokrate
Demokrate Kolašin, Foto: Demokrate

Ne želeći da politizujemo veoma delikatan momenat u našoj opštini, iskreno žaleći zbog širenja virusa, kao predstavnici građana u lokalnom parlamentu dužni smo dati istiniti osvrt oko novonastale situacije, saopšteno je iz OO Demokrate Kolašin, u reakciji na detalje sastanka Opštinskog tima za spasavanje.

Oni su kazali da da bi građani vjerovali Opštinskom timu za spašavanje, najprije bi trebao taj isti tim da radi pravovremeno i da istinito informiše javnost.

Kako pojašnjavaju, nejasno je u kom je svojstvu predsjednik Skupštine Opštine Kolašin Milan Đukić organizovao sastanak sa ugostiteljima na kome je predložio zatvaranje ugostiteljskih objekata, uzevši u obzir da on nije rukovodilac OT.

"Na čelu OT je Željko Darmanović koji iz za javnost nepoznatih razloga mijenja predsjednika opštine Milosava Bulatovića a koji kako saznajemo nije ni bio pozvan da prisustvuje jutrošnjem sastanku", kaže se u saopštenju.

Đukić je, kako pojašnjavaju, javnost bio dužan obavijestiti o tome kakvo je stanje sa korona virusom u lokalnoj samoupravi, koliko zaposlenih je zaraženo i da li je to primjer nepoštovanja mjera NKT-a budući da neke od osnovnih preporuka koje se odnose na organe lokalne uprave nijesu poštovane (nošenje maski, mjerenje temperature).

"Đukić treba da objasni na koji način je organizovan rad OT u proteklih par nedelja? Da li je bilo funkcionera koji su prisustvovali jednom saučešću, uprkos činjenici da su rukovodioci ili članovi OT i da su saučešća zabranjena, gdje je bilo dosta zaraženih od korona virusa i koje je po svemu sudeći bilo klaster", kaže se u saopštenju.

Prema njihovim tvrdnjama, Đukić je na svom Kolegijumu prije održavanja sjednice opravdao odsutvo jednog funkcionera navodeći da je isti u obavezi da prisustvuje saučešću, "i na taj način svjesno degradirao NKT i OT čiji je član budući da ništa nije preduzeo da spriječi pomenuto okupljanje i tako doveo u opasnost sve one koji su bili u kontaktu sa lokalnim funkcionerima i time ugrozio i njihovu a samim tim i bezbjednost građana Kolašina".

Oni su kazali da se zbog ovoga podnosi neopoziva ostavka.

"Nakon što Opštinski tim mjesecima nije radio ništa onda je naknadnom pameću odlučeno da se sva krivica svali na ugostiteljske radnike, kojima je u međuvremenu povećano i plaćanje boravišne takse od strane DPS-GB-SD vlasti", navodi se u saopštenju.

Kako su kazali neprofesionalost Opštinskog tima, koji je posle više mjeseci zasijedao tek juče treba sada da se slomi na ugostiteljima koji mjesecima trpe usled očigledne nekoordinacije između inspekcijskih službi i nadležnih organa lokalne uprave koji u prethodnom periodu nijesu sprovodili nikakve aktivnosti koje se odnose na kontrolu primjene mjera u cilju suzbijanja širenja korona virusa.

"U prilog ovoj činjenici ide i stav načelnika komunalne policije koji je juče na sastanku OT, kako nezvanično saznajemo, uputio kritike na račun lokalne uprave tvrdeći da među zaposlenima i funkcinerima nijesu dosljedno sprovođene preventivne mjere. Dakle, mi jesmo za poštovanje svih mjera ali ne i za udaranje po onima koji su najosjetljiviji", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: