Vozilom DIK-a švercovali migrante?

Specijalno tužilaštvo provjeravalo automobil Državne izborne komisije

20986 pregleda 194 reakcija 7 komentar(a)
DIK, Foto: Boris Pejović
DIK, Foto: Boris Pejović

Specijalno državno tužilaštvo privremeno je oduzelo automobil Državne izborne komisije (DIK), kako bi provjerili da li je njime počinjeno bilo koje krivično djelo iz domena njihove nadležnosti.

To je “Vijestima” juče potvrđeno iz te institucije.

Sagovornik Vijesti tvrdi da je vozilo bilo izuzeto u cilju vještačenja, odnosno provjere da li je zloupotrijebljeno za šverc migranata.

“Iz vozila je izuzet DNK - kako bi se provjerilo da li je neko njime počinio ovo krivično djelo. Zasada je sve što preduzimamo u cilju provjere tvrdnji migranata koji su nedavno uhapšeni, a koji su tokom saslušanja opisali automobil, a čiji opis odgovara vozilu koje je bilo predmet vještačenja. Znači, riječ je o provjeri, zato je prerano donosti zaključke i osnovano sumnjati da je službeno vozilo Državne izborne komisije zloupotrijebljeno u izvršenju krivičnog djela”, kazao je izvor “Vijesti”.

Zvanični podaci Međunarodne kancelarije za migracije (IOM) pokazuju da je za prvih 69 dana 2020. godine, u Crnu Goru ušao 1.151 migrant/izbjeglica. Svi su tražili azil.

Policija, međutim, gotovo svakodnevno ima posla sa sprečavanjem nelegalnog prelaska granice.

Ekipa “Vijesti” krajem prošle godine provela je nekoliko dana u pograničnom pojasu između Crne Gore i Bosne i Hercegovine i zabilježila pokušaja migranata da se preko Crne Gore domognu susjednih država, na putu do Evropske unije...

Bonus video: