Keković: Vojo Đukanović je bio barjaktar AB revolucuje

"On nema moralno, niti drugo pravo da govori o ulozi SDB-a u tim događajima"

12210 pregleda 11 komentar(a)
SDB časno radila: Keković, Foto: Vesko Belojević
SDB časno radila: Keković, Foto: Vesko Belojević

Povodom teksta “Nakon Žute grede nije bilo povratka” objavljenog juče u "Vijestima", reagovao je šef SDB-a u to vrijeme Vladimir Keković.

Reagovanje objavljujemo integralno:

"Barjaktar AB revolucije u Nikšiću bio je Vojo Đukanović zajedno sa Banjom Bulajićem, generalnim direktorom Željezare, koji se u julu mjesecu 1988. sastao sa Slobodanom Miloševićem u Vilusima kod Nikšića, gdje su dogovorili da se ruši vlast preko radničkih protesta. On nema moralno, niti drugo pravo da govori o ulozi SDB-a u tim događajima, koja je časno obavljala svoje zadatke, za razliku od rukovodstva i radnika Željezare “Boris Kidrič”. Zbog toga on ne zaslužuje moj komentar.

Čitaoce obavještavam da sam u Vijestima (9.7.2020) povodom Moderne istorije Crne Gore (Š. Rastoder, N. Adžić), objavio tekst pod naslovom 'Ostaće samo istina', sa podnaslovom 'Kako je SDB informisala rukovodstvo o AB revoluciji i zašto nijesu preduzete represivne mjere', koji se odnosi na AB revoluciju u Crnoj Gori i događaje u Nikšiću. Taj tekst se i dalje nalazi na portalu Vijesti pod istim naslovom".

Povezani članci

11. Oktobar 2020.

Nakon Žute grede nije bilo povratka

Bonus video: