"još ima vremena da razmisli"

Medojević: Za reforme potrebno znanje, hrabrost, ljubav prema Crnoj Gori... ovaj mandatar to nema

Lider Pokreta za promjene je kazao da ta partija neće učestvovati ni u jednoj antireformskoj vladi

30784 pregleda 735 reakcija 104 komentar(a)
Medojević, Foto: Boris Pejović
Medojević, Foto: Boris Pejović

Pokret za promjene (PzP) će, ukoliko mandatar Zdravko Krivokapić odluči da Vlada bude isključivo ekspertska bez lidera Demokratskog fronta (DF), glasati za Vladu, ali neće učestvovati u njenom radu, kazao je lider PzP-a Nebojša Medojević.

On je u Dnevniku Televizije Crne Gore rekao da PzP neće učestvovati ni u jednoj antireformskoj vladi, niti vladi kontinuiteta i da Krivokapić još ima vremena da razmisli.

Medojević je naveo da Krivokapić nije planirao potpredsjedničko mjesto u Vladi koje bi se bavilo reformama i koordinacijom u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Krivokapić je uputio pismo predstavnicima vladajuće većine, od kojih je zatražio da mu dostave imena kandidata za ministre i to u resorima koji su im pripali.

To, kako je naveo Medojević, ne bi bilo čudno da se na spisku funkcija nalazi i ona koju su iz PzP-a tražili.

"Upravo smo dobili pismo od mandatara koji u sastavu svoje vlade ne planira ni jedno mjesto koje će se baviti reformama, ni demokratskom tranzicijom, što jasno govori da ovu vladu formira druga porodica. Mi vidimo da ovaj premijer nije reformski premijer, da ta Vlada neće biti reformska, da neće biti promjena”, kazao je Medojević.

Za reforme je, kako je rekao, potrebno ogromno znanje, hrabrost, posvećenost, odlučnost, ljubav prema Crnoj Gori.

“Očigledno da to ovaj mandatar nema", kazao je Medojević.