Abazović: Oko sektora bezbjednosti nema diskusije, a to podrazumijeva i MUP

"Nećemo dozvoliti bilo kakvo kockanje sa nacionalnim interesima Crne Gore", poručio je Abazović na Tviteru.

60186 pregleda 2568 reakcija 240 komentar(a)
Abazović, Foto: Boris Pejović
Abazović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik GP URA i nosilac liste "Crno na bijelo" na parlamentarnim izborima, Dritan Abazović poručio je da oko sektora bezbjednosti nema diskusije, a to podrazumijeva i MUP.

Crno na bijelo insistira da im u raspodjeli resora u vlasti pripadne sektor bezbjednosti.

Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić je do sinoć oročio partije da dostave kadrovske predloge, pa je Koaliciji za budućnost ponudio devet ministarstava i potpredsjedničko mjesto sa nadležnošću za jedno od tih ministarstava. A to su MUP, ekonomija, planiranje prostora (iz MORT-a izdvojen turizam), saobraćaj, prosvjeta, zdravstvo, nauka, sport i javna uprava.

Građanskom pokretu URA mandatar je ponudio potpredsjedničko mjesto za borbu protiv korupcije i koordinaciju bezbjednosnog sektora, resor odbrane, poljoprivrede i ljudskih i manjinskih prava.

Abazović je kazao da je koncept ekspertske Vlade najbolje rješenje.

"Koncept ekspertske Vlade je najbolje rješenje i ostajemo u potpunosti privrženi toj ideji. Oko sektora bezbjednosti nema diskusije, a to podrazumijeva i MUP. Držimo se dogovora i poštovanja principa. Nećemo dozvoliti bilo kakvo kockanje sa nacionalnim interesima Crne Gore", poručio je Abazović na Tviteru.

Abazović je prije mjesec dana kazao da ta koalicija nema specijalnih zahtjeva, ali da očekuje da u sektorima koji se tiču nacionalne bezbjednosti ne budu "neozbiljni ljudi".

Abazović je više puta kazao da međunarodna zajednica očekuje da na ključnim mjestima u bezbjednosnom sektoru budu profesionalci i da je to usaglašeno i sa mandatarom.

Krivokapić je kazao ranije danas da je naročito ohrabren činjenicom da je načelno prihvaćeno da resore treba da vode, prije svega, stručnjaci.

Bonus video: