MVP: Crna Gora najsnažnije osuđuje zločinački akt terorizma u Beču

"Kažu da u ovim izazovnim trenucima za austrijsko društvo, kao i za sve ljude širom svijeta koji sa zabrinutošću gledaju na ugrožavanje bezbjednosti i sloboda nevinih lica, "iskazajemo potpunu solidarnost i podršku prijateljskoj Austriji. Sa vama smo."

2510 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Twitter/gov.me
Ilustracija, Foto: Twitter/gov.me

Crna Gora najsnažnije osuđuje zločinački akt terorizma koji je sinoć izveden u Beču, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

"Crna Gora najsnažnije osuđuje zločinački akt terorizma koji je sinoć izveden u Beču, u kojem su još jedanput živote izgubili nedužni ljudi. Zajedno sa našim austrijskim prijateljima, odbranićemo naše slobode, vrijednosti i naš način života, od svih oblika vjerskog fundamentalizma, političkog ekstremizma i nasilja", saopšteno je iz MVP-a.

Kažu da u ovim izazovnim trenucima za austrijsko društvo, kao i za sve ljude širom svijeta koji sa zabrinutošću gledaju na ugrožavanje bezbjednosti i sloboda nevinih lica, "iskazajemo potpunu solidarnost i podršku prijateljskoj Austriji. Sa vama smo."

"Izražavamo duboko saučešće porodicama žrtava, Vladi Austrije i svim austrijskim građanima, uz želje za brz oporavak licima koja su povrijeđena u napadu", kazali su iz MVP-a.

Napadi su počeli sinoć u 19.00 pred stupanje na snagu karantina zbog epidemije koronavirusa. Napad je bio nedaleko od sinagoge koja je bila zatvorena.

Policija istražuje da li je u napadu učestvovalo još ljudi koji su u bjekstvu.

Bonus video: