Nikolić: DPS će tražiti promjenu datuma sjednice za izbor Vlade

Na Kolegijumu predsjednika Skupštine, kojem je prisustvovao i šef poslaničkog kluba DPS-a Danijel Živković, dogovoreno je da se sjednica na kojoj će biti glasanje o predlogu Zdravka Krivokapića za novu vladu održi 24. novembra

12521 pregleda 38 reakcija 40 komentar(a)
Miloš Nikolić, Foto: DPS
Miloš Nikolić, Foto: DPS

Poslanički klub DPS tražiće promjenu datuma održavanja sjednice na kojoj će se raspravljati o izmjenama Poslovnika i izboru Vlade Crne Gore.

To je na svom tviter nalogu napisao portparol DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore Miloš Nikolić.

Na Kolegijumu predsjednika Skupštine juče je dogovoreno da se sjednica na kojoj će biti glasanje o predlogu Zdravka Krivokapića za novu vladu održi 24. novembra.

Prethodno, 23. novembra na Cetinju je planirano da se održi sjednica parlamenta na kojoj će biti izmijenjen Poslovnik Skupštine kako bi se omogućilo onlajn glasanje.

Poslanik DPS-a Danijel Živković juče je rekao da ta partija neće opstruirati rad parlamenta, posebno u okolnostima kada su kolege zaražene.

"Kroz izmjene Poslovnika omogućićemo onlajn glasanje", rekao je Živković juče nakon sjednice Kolegijuma predsjednika Skupštine.

Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je predsjednika Skupštine Crne Gore Aleksu Bečića, da pomjeri datum sjednice Skupštine na kojoj je planiran izbor Vlade Crne Gore.

"A koji je voljom parlamentarne većine DF/SNP, Demokrate i URA određen na isti datum na koji je Crna Gora poslije vjekova postojanja ukinuta kao država na nelegalnoj i nelegitimnoj Podgoričkoj skupštini 1918. godine, saopštio je danas član Glavnog odbora SDP-a Bojan Zeković.

Demokratska Crna Gora saopštila je da se zlonamjerno tumači datum izbora nove Vlade Crne Gore.

Oni su naveli da je predsjednik Skupštine Crne Gore u 26. sazivu, Ivan Brajović izabran upravo 24. novembra 2016. godine, dok je Vlada na čelu sa premijerom Duškom Markovićem izabrana 28. novembra iste godine.

Bonus video: