"Nije nepoznato da je Medojević bio protivnik ideje da krivokapić bude nosilac liste"

NSD: Mandić nikada nije izjavio da su Joanikije, Perović i Božović prevaranti

Iz NSD tvrde je to što nedobronamjerni mediji, u privatnu prepisku Nebojše Medojevića sa Fejsbuka, pokušavaju uvući NSD i Andriju Mandića i od njih napraviti nešto što oni nijesu, svojevrsni skandal, čije bi posledice trebale da nanesu štetu najjačoj vladajućoj stranci

21694 pregleda 110 reakcija 56 komentar(a)
Nova srpska demokratija, Foto: Facebook
Nova srpska demokratija, Foto: Facebook

Andrija Mandić nikada nije izjavio da su vladika Joanikije, sveštenik Gojko Perović i profesor Vladimir Božović prevaranti, i to je jedini naš komentar na sve ono što se danas pojavilo u medijima, a što je vezano za tumačenje određenih privatnih prepiski na fejsbuku.

To su kazali iz Nove srpske demorkatije (NSD), objašnjavajući da zbog toga nijesu odmah reagovali, vjerujući da čitava Crna Gora zna da su NSD i njen predsjednik Andrija Mandić snažno vezani za Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC), patrijarha, sve njene vladike, sveštenstvo i vjerujući narod.

"No, kako prljava kampanja pojedinih medija i određenih lica prevazilazi granice dobrog ukusa, želimo da saopštimo ono što je već dobronamjernoj javnosti odavno poznato. Naime, vladika Joanikije, sveštenik Perović i profesor Božović su upoznali Andriju Mandića sa Zdravkom Krivokapićem i preporučili ga za čovjeka koji bi nosio izbornu listu već dogovorene velike narodne koalicije, koju je okupio Demokratski front. Nakon toga sastanka, kao što je prirodno, naš predsjednik Mandić je obavio razgovore sa predsjednicima Pokreta za promjene i Demokratske narodne partije, informišući ih o ovom predlogu. Nije nepoznato da je Nebojša Medojević bio protivnik takve ideje i da je baš predsjednik NSD prelomio da svoje mjesto na listi ustupi Zdravku Krivokapiću, a sam ode na poslednje, rizikujući tim nedogovorenim potezom pogoršanje odnosa sa predsjednikom PzP i tom strankom. To je prvi put da je u DF-u neko od lidera povukao potez koji nije bio stvar dogovora i opšteg konsenzusa, što najbolje svjedoči o tome koliko je predsjednik NSD vrednovao predlog koji je došao od tako značajnih ljudi", navodi se u saopštenju NSD.

Iz NSD tvrde je to što nedobronamjerni mediji, u privatnu prepisku Nebojše Medojevića sa Fejsbuka, pokušavaju uvući NSD i Andriju Mandića i od njih napraviti nešto što oni nijesu, svojevrsni skandal, čije bi posledice trebale da nanesu štetu najjačoj vladajućoj stranci.

Dodaju da je to neprihvatljivo, posebno u svijetlu činjenica da je PzP nakon izbora formirao svoj posebni poslanički klub i odlučio da vodi svoju autonomnu politiku, opravdavajući taj potez jednostranom odlukom Andrije Mandića da svoje mjesto, suprotno njihovoj saglasnosti, ustupi nekome izvan DF.

"Dakle, NSD i Andrija Mandić će, kao i do sada, sve svoje stavove jasno i glasno saopštiti svima, rukovodeći se samo istinom, a o posledicama političkih poteza koje smo povlačili možemo svi davati različite zaključke i ocjene, kako ko procijeni. Na kraju, možda i zbog nekih zlih jezika, koje smo mogli čuti prethodnih sati, dobro je napomenuti da je vladika Joanikije dugogodišnji prijatelj sa Andrijom Mandićem, da mu je krstio ćerku, vjenčao brata i snahu, krstio sinovca... pa je taj pokušaj medija da traže pukotinu između predsjednika najjače vladajuće parlamentarne stranke, koja uz to, u svom imenu sa ponosom, jedina u skupštini CG, nosi i ime srpska, i uglednog srpskog vladike gospodina Joanikija, smiješan i ispod svakog, ne samo političkog, nego i ljudskog nivoa", zaključili su iz NSD.