SD: Ratni profiter proziva bez dokaza

"Pitamo se i voljeli bismo da saznamo koliko je i na koji način Davidović pomogao svoju domovinu i svoj rodni grad iz svog pozamašnog kapitala"

11358 pregleda 34 reakcija 34 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate
Foto: Socijaldemokrate

Socijaldemokrate su reagovale na tvrdnje Miodraga Dake Davidovića da je biznismen i humanista Hajriz Brčvak s 21 milion eura pokušao da potkupi lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića, kazavši da "ne ide da jedan ratni profiter čita bukvice istinskom humanisti i dobrotvoru".

"Crnogorska javnost ostala je sinoć zatečena intervjuom jednog od ministara Vlade Radovana Karadžića i ratnog profitera, Miodraga Dake Davidovića. Nije građane Crne Gore začudilo prepucavanje između Davidovića i mandatara Krivokapića da li su apostoli članovi partije ili ne. Na neozbiljnost i neodgovornost mandatara i nove parlamentarne većine već smo se navikli, a Vladu još nijesu ni formirali. Iako je, mora se priznati, do sad neviđeno u evropskoj i svjetskoj praksi da neko drugi pobijedi na izborima za vas, vi formirate Vladu bez ljudi iz tih političkih subjekata i onda, onako slučajno, većina ministara (“eksperata”) iz te nove Vlade završi u vašoj novoformiranoj partiji. To se, poštovani građani, jednom riječju zove PREVARA", navodi se u saopštenju SD-a.

Javnost je, dodaju, ipak ostala šokirana nečim drugim. "Načinom na koji se jedan ratni profiter i ministar u Vladi Radovana Karadžića odnio prema Hajrizu Brčvaku, čovjeku kojem Crna Gora nikad neće moći da se oduži za sva dobročinstva koja je učinio. Pitamo se i voljeli bismo da saznamo koliko je i na koji način Davidović pomogao svoju domovinu i svoj rodni grad iz svog pozamašnog kapitala. Koliko do sad znamo, gdje god je došao, odatle je novac izvukao i više ga nije bilo. I to je glavna razlika između njega i Brčvaka - Hajriz Brčvak je svoj kapital zaradio u inostranstvu, krvavim radom, i ne žali da ga podijeli sa onima kojima je on potreban, a Davidović je novac zaradio na ovaj ili onaj način, zna o tome crnogorska javnost ponešto, a i dalje gleda da sve što može prigrabi za sebe. Zato ne ide da jedan ratni profiter čita bukvice istinskom humanisti i dobrotvoru", ističe se u saopštenju SD-a.

Iz te partije su kazali kako očekuju od Abazovića da Davidovićeve navode negira ili potvrdi. "Naravno, uz iznošenje konkretnih dokaza ukoliko izjavi da su Davidovićeve tvrdnje tačne", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: