Jeremić: Vučić ponizio srpsku diplomatiju i Selakovića, Varhelji misli da smo banana države

"Odluku o odustajanju od protjerivanja crnogorskog ambasadora donio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić"

8752 pregleda 34 reakcija 32 komentar(a)
Jeremić, Foto: Screenshot/Youtube
Jeremić, Foto: Screenshot/Youtube

Predsjednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je srpska diplomatija "ponižena" odustajanjem vrha vlasti od proterivanja ambasadora Crne Gore u Srbiji Tarzana Miloševića, nakon što je Podgorica protjerala ambasadora Srbije Vladimira Božovića.

"Odluku o odustajanju od protjerivanja crnogorskog ambasadora donio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je time teško ponizio srpsku diplomatiju i novog ministra spoljnih poslova Nikolu Selakovića na samom početku njegovog mandata, ali i još jednom pokazao da u Srbiji ne postoje institucije, već da je važna samo volja faraona", rekao je Jeremić televiziji Nova S.

Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije, rekao je da je reciprocitet u uskraćivanju gostoprimstva bila mjera koja je morala biti preduzeta po svim diplomatskim uzusima i potez koji bi svaka država učinila u sličnoj situaciji, kao i da Srbija njenim povlačenjem nije ništa dobila na međunarodnoj sceni.

"Time što je pohvalio potez Srbije i apelovao na Crnu Goru da učini isto, komesar EU za susjedsku politiku Oliver Varhelji samo je pokazao šta misli o nama - da smo banana države. Da je bilo kojoj evropskoj zemlji predložio nešto slično, bio bi smijenjen sa mjesta komesara u roku od nedjelju dana“, rekao je Jeremić.

Bonus video: