"VLADA ZGAZILA NA MEĐUNACIONALNI SKLAD I POČELA DUBITI RAZLIKE"

DPS Kolašin: Krivokapić odgovoran za velikosrpski nacionalistički pir

"Mučno je bilo gledati kako se formiranje Vlade Crne Gore, slavi trobojkama i zastavama susjedne države, a bez zastave države čija se vlada formira"

3837 pregleda 46 reakcija 45 komentar(a)
DPS Kolašin, Foto: DPS
DPS Kolašin, Foto: DPS

Opštinski odbor (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Kolašin saopštio je danas da je za velikosrpski nacionalistički pir na ulicama Kolašina odgovoran predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić.

"Čega se plašimo? Neće Crna Gora postati druga srpska država" reče novi premijer Zdravko Krivokapić na početku svog mandata. Ove riječi su grubo demantovane samo nekoliko minuta nakon što su izrečene, kada su u Kolašinu i drugim gradovima Crne Gore, pristalice njegove vlade otpočele "slavlje", koje je mnogo više naličilo nacionalističkom piru. Mučno je bilo gledati kako se formiranje Vlade Crne Gore, slavi trobojkama i zastavama susjedne države, a bez zastave države čija se vlada formira. Mučno je bilo slušati kako se obilježava formiranje Vlade Crne Gore uz stihove pjesme "Veseli se srpski rode" i pokliče "Kosovo je Srbija" i "Ne damo Kosovo". A sve uz nepoštovanje epidemioloških mjera Vlade, na čijem je čelu sada novi predsjednik. Zato na prve rezultate ove izvršne vlasti građani neće čekati 100 ili 200 dana već će ih osjetiti za desetak, kada nam ponovo skoči broj zaraženih zbog neodgovornih pojedinaca koji krše mjere, kako je uostalom to do juče radio i sam Krivokapić", ističe se u saopštenju DPS Kolašin.

Oni su dodali da "smo dobili Vladu koja je, čim prije, u noći formiranja stvorila atmosferu u kojoj su se građani Kolašina i ostalih gradova osjećali kao na nijesu u Crnoj Gori već u nekoj drugoj državi".

"Dobili smo Vladu koja je samo nekoliko trenutaka po formiranju zgazila na međunacionalni sklad i počela dubiti razlike. A odgovornost je na Krivokapiću. Jer su oni ljudi koji su prošle noći gazili svoju a klicali tuđoj državi, ohrabreni nizom njegovih postupaka: od toga da se i sam u kampanji klanjao tuđinskim zastavama, preko izjava o “dvije srpske države”, forsiranja političkog pravoslavlja, do postavljanja na čelo najkompleksnijeg resora osobe koja sama sebe identifikuje kao četnika", poručili su iz DPS Kolašin.

Po njihovim riječima, teško i tužno je sinoć bilo biti pripadnik nacionalnih manjina i Crnogorac u Crnoj Gori.

"A za to treba građani da zahvale Krivokapiću jer je on doveo u zabludu ove ljude koji su se ponadali da su zaspali u multinacionalnoj, a probudili se u velikosrpskoj državi. U velikoj su zabludi: ovo je Crna Gora. Zato poručujemo građanima Kolašina da ćemo se sada još odlučnije i beskompromisnije boriti za očuvanje tekovina državne samostalnosti, borićemo se za buđenje nacionalne svijesti i nacionalnog ponosa, borićemo se za očuvanje međunacionalnog sklada. Borićemo se za našu građansku i multinacionalnu Crnu Goru", zaključuje se u saopštenju DPS Kolašin.

Preporučujemo za Vas