Krivokapić: Početak preobražaja države, Vlada će garantovati i plate i penzije

Krivokapić je rekao da je imao prijatan i dobar razgovor sa bivšim premijerom Duškom Markovićem, te da su, kako je rekao, razmijenili brojne informacije koje su bitne za rad nove Vlade

87945 pregleda 2562 reakcija 55 komentar(a)
Krivokapić govori nakon sjednice Vlade, Foto: Vlada Crne Gore
Krivokapić govori nakon sjednice Vlade, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 07.12.2020. 13:53h

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je da je sa bivšim premijerom Duškom Markovićem jutros imao prijatan i dobar razgovor tokom koga su razmijenili brojne informacije koje su bitne za rad nove Vlade.

"Očekivao sam, na osnovu onoga što znam baveći se organizacijom, da će to biti jedan drugačiji način primopredaje dužnosti , koji je i više formalnog karaktera. Međutim, imali smo jedan prijatan i dobar razgovor na kome smo razmijenili brojne informacije koje su bitne za rad nove Vlade", rekao je Krivokapić nakon sjednice Vlade.

On je istakao da su bitne informacije koje su razmijenili odnose na nastavak investicionih projekata.

"Da bismo bili u skladu najvećim standardima u ovoj oblasti, moramo što prije donijeti Zakon o Vladi u kome će se jasno precizirati tranzicioni period i ono što je uvijek neophodno da formalni čin prestanka jedne Vlade, a nastavka druge Vlade, bude dat sa svim značajnim podacima koji predstavljaju osnov rada naše države", rekao je premijer.

Krivokapić je pojasnio da se to radi prilikom predaje i u mnogo manjim nivoima organizacije, pa to moraju uzeti kao najbolju praksu koja se mora primijeniti za buduće aktivnosti.

On je kazao da su tačke dnevnog reda prve sjednice Vlade bile vezane za imenovanja, a nastavak sjednice će biti održan u popodnevnim časovima.

"Razlog leži u činjenici što želimo da se izvrši primopredaja po određenim ministarstvima, u skladu sa resorima koje pokrivju naši ministri”, rekao je Krivokapić.

Istakao je da se nada da će ovaj početak biti zapamćen u istoriji Crne Gore kao početak preobražaja države, u svakom pogledu, najvažnije u borbi protiv koronavirusa i boljitka u ekonomiji.

On je kazao da će Vlada garantovati i plate i penzije.

Za generalnog sekretara Vlade, kako je kazao, imenovan Božo Milonjić, za šeficu njegovog kabineta Ivana Malović, a za glavnu pregovaračicu sa Evropskom unijom (EU) Zorka Kordić.

Bonus video: