Duković o novim mjerama: Nesnalaženje i potreba za samopromocijom

"Nakon najave od prije dva dana aktuelne ministarke, da će se potruditi da uvede neke nove 'inovativne mjere', danas vidimo da ta 'inovacija' predstavlja, princip rada koji je postao pravilo političkog djelovanja nove Vlade, a to je populizam", ocijenio je poslanik DPS-a

12619 pregleda 65 reakcija 65 komentar(a)
Duković, Foto: DPS
Duković, Foto: DPS

Nove epidemiološke mjere koje je donijelo Ministarstvo zdravlja predstavljaju samo popuštanje dvije već postojeće, i to u jeku pandemije, saopštio je danas član Predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS) i poslanik te partije Halil Duković.

"Nakon najave od prije dva dana aktuelne ministarke, da će se potruditi da uvede neke nove 'inovativne mjere', danas vidimo da ta 'inovacija' predstavlja, princip rada koji je postao pravilo političkog djelovanja nove Vlade, a to je populizam. Najnovijom odlukom, nova vlast je prikazala svoje nesnalaženje i potrebu za samopromocijom i marketingom, ali i manjak autoriteta da stanu iza krupnih i odlučnih poteza koji su jedino mogući u ovom momentu", smatra Duković.

Novim mjerama, koje će važiti od ponoći, zabranjen je izlazak od 22 sata do pet ujutru. Ugostiteljski objekti radiće od sedam do 18 časova, a supermarketi i tržni centri od sedam do 20 časova.

Zabranjen je i međugradski saobraćaj od petka u 22 časa do ponedjeljka u pet ujutru, a obavezno je nošenje maske u zatvorenom i na otvorenom prostoru i držanje fizičke distance.

Bonus video: