Demokrate: Evidentno da se odustalo od depolitizacije funkcija, očekujemo srazmjerno postupanje

"Očekujemo od Vlade da obezbijedi ravnotežu zastupljenosti pobjedničkih koalicija. Želimo da istaknemo da smo kao partija ponosni na izraženu kooperativnost, strpljenje i posvećenost promjenama u toku pregovaračkog procesa, što uvjereni smo, cijene građani, ako se već takvo političko držanje ne vrjednuje od strane izvršne vlasti" navode u saopštenju

16912 pregleda 265 reakcija 22 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora

Evidentno je da Vlada Crne Gore prilikom sprovođenja kadrovske politike ne uspijeva da obezbijedi ravnotežu unutar vladajuće većine, odnosno ravnomjernu zastupljenost sve tri koalicije na pozicijama ministara i državnih sekretara, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Oni su reagovali na imenovanja Zorana Miljanića i Rada Miloševića na pozicije državnih seketara.

"Imajući u vidu da se nakon zvaničnog imenovanja gospode Zorana Miljanića i Rada Miloševića, inače funkcionera koalicije "Crno na bijelo", na pozicije državnih sekretara, odustalo od principa depolitizacije tih funkcija, očekujemo srazmjerno postupanje i kada su u pitanju druge pobjedničke koalicije", kazali su iz ovog političkog subjekta.

Oni su kazali da nemaju ništa protiv imenovanih kadrova, ali da sa zabrinutošću posmatraju "dodjeljivanje ekskuziviteta i favorizovanja funkcionera jedne koalicije u odnosu na druge".

"To nije princip koji odgovara političkoj realnosti, niti se oslanja na izraženu volju građana, a uz to je veoma udaljen od potrebe za pravičnim postupanjem i obezbijeđivanjem jednakosti u pravima i obavezama svih pobjedničkih koalicija", kaže se u saopštenju.

Oni su saopštili da koalicija "Mir je naša nacija" nema niti jednog predstavnika u Vladi Crne Gore na pozicijama ministara ili državnih sekretara, što kako kažu ukoliko tako ostane, dovodi do neprimjerene političke diskriminacije.

"Očekujemo od Vlade da obezbijedi ravnotežu zastupljenosti pobjedničkih koalicija. Želimo da istaknemo da smo kao partija ponosni na izraženu kooperativnost, strpljenje i posvećenost promjenama u toku pregovaračkog procesa, što uvjereni smo, cijene građani, ako se već takvo političko držanje ne vrjednuje od strane izvršne vlasti" navode u saopštenju.

Oni su odsjetili i da Demokratska Crna Gora raspolaže sa ogromnim kadrovskim potencijalom dokazanih stručnjaka i profesionalaca "koji su spremni da posvećeno i odgovorno služe građanima i interesima Crne Gore".

Bonus video: