Radulović: Spremni da pružimo ekspertsku pomoć BiH na evropskom putu

"Crna Gora će nastaviti da njeguje dobrosusjedske odnose i da promoviše doktrinu ,,nula problema“, na šta nas obavezuje tradicija, kulturološka sličnost, zajednička istorija i zajednička budućnost“, naglasio je Radulović

4452 pregleda 6 komentar(a)
Radulović, Foto: gov.me
Radulović, Foto: gov.me

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović je istakao da Crna Gora i Bosna i Hercegovina, kao dvije prijateljske, susjedne države, imaju zajednički interes u pogledu održivog razvoja, stabilnosti i blagostanja na Zapadnom Balkanu, stoga je od posebne važnosti održati visok nivo saradnje i frekventnu komunikaciju u periodu koji slijedi.

On nje to kazao u telefonskom razgovoru sa sa zamjenicom predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministarkom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Biserom Turković.

"Crna Gora će nastaviti da njeguje dobrosusjedske odnose i da promoviše doktrinu ,,nula problema“, na šta nas obavezuje tradicija, kulturološka sličnost, zajednička istorija i zajednička budućnost“, naglasio je Radulović.

Kako je saopšteno, dodao je da se nada da će Bosna i Hercegovina nastaviti sa ispunjavanjem obaveza na evropskom putu, kako bi u najskorijem periodu dobili status kandidata, te, na toj liniji, izrazio je spremnost Crne Gore da pruži ekspertsku pomoć i prenese iskustva iz domena integracionih procesa.

"Turković je čestitala Raduloviću na imenovanju na dužnost šefa crnogorske diplomatije, poželivši mu uspješan mandat, uvjerena da će Crna Gora nastaviti da postiže dobre rezultate na vanjskopolitičkom planu. Izrazila je opredijeljenost Bosne i Hercegovine u pravcu nastavka odlične bilateralne saradnje, te naglasila važnost konstruktivne regionalne saradnje u cilju izgradnje prosperitetne budućnosti Zapadnog Balkana", navodi se u saopštenju.

Sagovornici su, kako je zaključeno, izrazili spremnost za održavanje bliske i otvorene komunikacije, te dogovorili posjetu ministarke Turković Crnoj Gori, kada okolnosti u kontekstu globalne pandemije omoguće direktne susrete.

Bonus video: