SNP: Snimci iz Zete dokaz mržnje i netrpeljivosti

"Pozivamo gradonačelnika Vukovića da se oglasi ovim povodom i da pruži dokaze da nema ništa sa izvršenjem pomenutog prestupa. U suprotnom, smatraćemo ga odgovornim za djelo koje ne može služiti na čast nikome u našoj državi", naveli su iz SNP-a

7088 pregleda 70 reakcija 40 komentar(a)
Oskrnavljeni bilbord u Zeti, Foto: Tviter/Milan Knežević
Oskrnavljeni bilbord u Zeti, Foto: Tviter/Milan Knežević

Socijalistička narodna partija (SNP) pozvala je gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića da se oglasi povodom video-snimka skrnavljenja bilborda u zetskom selu Mojanovići, a na kojima su fotografije preminulih patrijarha srpskog Irineja i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Snimak je na svojoj zvaničnoj stranici ranije danas objavio Demokratski front.

Poslanik DF-a Milan Knežević optužio je Vukovića da je na čelu "kriminalne grupe" koja je oskrnavila bilborde.

"Zvuči nevjerovatno da su uz asistenciju pripadnika Komunalne policije nepoznati počinioci prije nekoliko noći oštetili bilbord sa likovima pokojnih mitropolita Amfilohija i patrijarha Irineja u zetskom selu Mojanovići! Nevjerovatno, ali istinito. Snimak koji se pojavio u medijima pokazuje do kolikog stepena mržnje i netrpeljivosti su spremni da idu pojedinci iz lokalne vlasti Podgorice kako bi napakostili narodu Crne Gore", navode iz podgoričkog odbora SNP-a.

Iz te partije su pozvali rukovodioce Komunalne policije da saopšte "od koga su dobili naređenje za ovakvo sramno postupanje", te da li su plaćeni od građana "da obavljaju ovakva nedjela."

"Takođe, pozivamo gradonačelnika Vukovića da se oglasi ovim povodom i da pruži dokaze da nema ništa sa izvršenjem pomenutog prestupa. U suprotnom, smatraćemo ga odgovornim za djelo koje ne može služiti na čast nikome u našoj državi", zaključuju iz podgoričkog SNP-a.

Bonus video: