reagovao na optužbe kneževića

Vuković: Pokušaj diskreditacije od strane prvostepeno osuđenog teroriste

"Nemam dilemu da je riječ o još jednom, do sada najpodmuklijem, i krajnje providnom pokušaju manipulacije intimnim osjećanjima naših sugrađana s cilljem nanošenja štete političkim neistomišljenicima", kazao je gradonačelnik

28963 pregleda 924 reakcija 106 komentar(a)
Vuković, Foto: Boris Pejović
Vuković, Foto: Boris Pejović

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković reagovao je danas na optužbe poslanika Demokratskog fronta Milana Kneževića, da je odgovoran za uništavanje bilborda sa likom pokojnog mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i patrijarha srpskog Irineja, kazavši da je u pitanju pokušaj njegove diskreditacije.

Rekao je da službe Glavnog grada već mjesecima obavljaju pojačani nadzor u prigradskim naseljima, gdje su česti primjeri vandalizma i ispisivanja poruka političke sadržine.

Službenici Komunalne policije su, kako je kazao, u sklopu obavljanja redovnih aktivnosti prije dvije noći zatekli grupu za sada nepoznatih osoba kako farbaju pomenuti bilbord, te da su, kada su primijetili da ih službenici fotografišu, "velikom brzinom udaljili u nepoznatom pravcu." O svemu je sačinjen zvaničan zapisnik, kazao je gradonačelnik.

"Svjestan sam da mnogobrojni uspjesi gradske uprave ne prolaze nezapaženo kod naših političkih protivnika. Znao sam i da će ih uloga koja mi je dodijeljena u susret kongresu Demokratske partije socijalista dodatno ‘inspirisati’. Kao posljedica, svakodnevno sam ‘na tapetu’ raznih medija i ‘medija’, trpim najgore moguće uvrede i na ličnoj osnovi, crta mi se meta... Sve vrijeme , trudim se i uspijevam da ostanem fokusiran na važan posao koji radim. Koliko daleko su ljudi i ‘ljudi’ spremni da idu u pokušajima moje diskreditacije, govori i jutrošnja ‘senzacionalna objava’ prvostepeno osuđenog teroriste (i, na njegovu i našu nesreću, potomka ugledne partizanske familije iz Zete, koji godinama služi interesima onih protiv kojih su mu se preci borili) Milana Kneževića da je neko u Zeti, po mom nalogu, uništavao bilbord s likom pokojnog mitropolita Amfilohija i patrijarha Irineja", napisao je Vuković na Fejsbuku.

Napomenuo je i da je iste noći na spomeniku stradalima u NOB-u u centru Golubovaca "ispisano ‘Merda’ (na italijanskom g...a) i ‘4S’." Na Zlatici je iste noći, ističe Vuković, objekat željezničke stanice prekrečen u crveno-plavo-bijelo.

"Kao i uvijek, ostavljam nadležnima da svoj posao odrade do kraja. Pa ipak, kao neko ko se godinama bavio naukom, ne vjerujem da su u životu slučajnosti tako česte. U konkretnom slučaju, nemam dilemu da je riječ o još jednom, do sada najpodmuklijem, i krajnje providnom pokušaju manipulacije intimnim osjećanjima naših sugrađana s cilljem nanošenja štete političkim neistomišljenicima. A pošto je u glavnoj ulozi Milan Knežević, ne mogu reći da sam naročito iznenađen načinom na koji je sve izvedeno budući da je jutro nakon smrti mitropolita Amfilohija, zbog koje sam predložio odlaganje nastavka sjednice lokalnog Parlamenta, poslije sastanka o formiranju nove Vlade, Knežević novinarima govorio o tome koliko budućeg potpredsjednika Abazovića ‘jure žene’. Pouzdano znam da mu to svjetogrđe Zećani nijesu zaboravili", zaključio je Vuković.

Preporučujemo za Vas